Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TROR PÅ MER: Torkjel Valland i Schjødt, tror på økende aktivitet i transaksjonsmarkedet ut over året. (Foto: Morten Wanvik)

– Mange kjøpere, men få objekter i markedet

BERGEN: Transaksjonsmarkedet 2015 ble et rekordår for Advokatfirmaet Schjødt. 2016 har begynt noe roligere for hele markedet.

Torgeir Hågøy

tirsdag 26. april 2016 5:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:29 )

– Det virker som mange tar seg en liten pust i bakken etter et veldig travelt 2015. Samtidig opplever vi at det i noen tilfeller kan være tyngre å sette sammen en god finansiering av prosjektene. I kombinasjon med relativt begrensede reinvesteringsmuligheter på selgersiden kan dette være med å dempe aktiviteten en del, sier eiendomsadvokat og partner hos advokatfirmaet Schjødt, Torkjel Valland.

Mange som venter
Han forteller at når transaksjonsmarkedet har vært noe avventende, så har de Schjødt vært involvert i flere store prosjekter innen eiendomsutvikling og utleie. Dette indikerer ifølge Valland at aktivitetsnivået i eiendomsmarkedet fortsatt er ganske høyt totalt sett.
– Vi skulle derfor gjerne ha ansatt flere dyktige advokater med erfaring innenfor fast eiendom og transaksjoner, sier Valland, som legger til at de kjenner til en lang rekke aktører på kjøpersiden både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, som sitter og venter på gode kjøpsmuligheter.
– Disse er klare til å gjøre betydelige investeringer straks anledningen byr seg, gjerne her i Bergen og omegn, sier Valland.

Dette er solgt så langt
Advokatfirmaet Schjødt hadde i fjor et samlet transaksjonsvolum i Norge på cirka 60 milliarder kroner.
– Godt over 10 prosent av dette ble håndtert av vårt eiendomsteam i Bergen. I det lokale markedet var vi med på transaksjoner for over 4 milliarder kroner, sier Valland.
Han forteller at kommersiell forståelse og et solid nettverk, kombinert med bred faglig fordypning og høyeste rangering i advokatkåringene nasjonalt og internasjonalt gjør dem robuste også i tider hvor transaksjonsmarkedet varierer og krever mer av alle involverte parter. 
Hva er det som så langt er omsatt i 2016? Samlet volum er ifølge Kyte Næringsmegling på rundt 1,4 milliarder kroner. Det er nesten dobbelt så mye som i 2015, da samlet volum per første kvartal var på rundt 0,8 milliarder kroner. Årsaken til at aktiviteten så langt i år likevel oppleves som lavere enn i fjor, er nok at Rom-eiendommen for de fleste opplevdes som solgt allerede i 2015, selv om det ikke var offisielt hvem kjøperen var.

Det kommer mer
Salget av denne eiendommen representerer godt over halvparten av volumet så langt i år. Andre større transaksjoner er salget av Vizrt-bygget, som ble kjøpt av flere sentrale DOF-eiere. Odfjell-bygget ble også solgt for 190 millioner kroner. Videre ble Sorbonne-eiendommene solgt, og ifølge BT var prisen på rundt 290 millioner kroner. I tillegg er det solgt flere mindre eiendommer.
– Vi jobber med flere ting om dagen og tror derfor at aktiviteten også innenfor transaksjoner kommer til å ta seg opp i andre og tredje kvartal, sier Valland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no