Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STOLT: Rambøll-sjef, Eivind Iden, er stolt over at studentene ser på selskapet som en svært attraktiv arbeidsgiver.

Fokus på miljø tenner
fremtidens arbeidstakere

BERGEN: Et helhetlig og ekte fokus på miljø tenner studentene, mener Rambøll-sjef som tror dette er noe av grunnen til at selskapet klatret nesten helt til topps i fersk studentundersøkelse. Sweco følger hakk i hæl.

Torgeir Hågøy

mandag 23. mai 2016 5:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:28 )

Universum er ute med en ny undersøkelse som viser hvor de nordiske studentene helst ønsker å jobbe etter endt studietid. 38.000 studenter innenfor studieområdene business, IT og ingeniørfag har svart i undersøkelsen. Innenfor ingeniørfag kommer bygg- og anleggsfagene svært godt ut. Rambøll rangeres som den nest mest populære arbeidsgiveren i Norden, med Sweco på tredjeplass. Skanska er på åttende plass og NCC på tiende.
– Det at vi rangeres så høyt gjør at vi får tilgang på de beste ressursene, noe som på kort og lang sikt betyr at vi kan gjøre den beste jobben for våre kunder. I et slikt perspektiv er det derfor svært viktig for oss å gjøre det bra på slike rangeringer og dermed å være en attraktiv arbeidsgiver, sier direktør for markedsenhet Bygg og Arkitektur Midt, Vest & Nord, Eivind Iden i Rambøll.
Han trekker også frem selskapets ambisjon om å være en samfunnsrådgiver med et helhetlig fokus på miljøvennlige løsninger som viktig.
– Dette er faktorer som er svært viktig og vårt fokus på dette tror jeg er noe som tenner studentene, sier Iden.

LES OGSÅ: 1500 studenter inntar NRK-bygget

Stolte
Også administrerende direktør i selskapet, Ole-Petter Thunes, er godt fornøyd med rangeringingen.
– Det er fantastisk at studenter anser oss som en attraktiv arbeidsplass og det er vi veldig stolte av. Vi er bevisste på at nyutdannede får ansvar, og blir sett på som en ressurs, fra dag én hos oss. Rambøll er en global arbeidsplass med sterke fagmiljøer, utfordrende arbeidsoppgaver og et godt sosialt miljø. Det skal vi også jobbe hardt for å fortsette å være, sier en administrerende direktør, Ole-Petter Thunes.
Han forteller at de har stort fokus på å være samfunnsrådgivere, noe som vil si at deres tjenester skal ha en verdi for kunden, sluttbruker og samfunnet.
– Vi oppfatter at dette budskapet treffer godt og det er tydelig at vi ikke bare levere konsulenttjenester, men bidrar til å utføre viktige oppgaver som betyr mye for mange, sier Thunes.

LES OGSÅ: HIB har startet utdanning innen areal og eiendom

Trygg og god jobb
Studentene i de nordiske landene har svart litt ulikt når det kommer til hva som er det viktigste kravet til en fremtidig jobb. Blant de norske studentene er førsteprioritet at jobben må være stabil og sikker. Usikkerheten som preger norsk økonomi om dagen har med andre ord hatt en tydelig påvirkning på studentene. I Sverige og Danmark, som ikke er påvirket av den samme økonomiske usikkerheten, svarer studentene at balansegangen mellom jobb og fritid er det som vektlegges mest.
Mens business-studentene i alle fire landene legger vekt på muligheten for å tjene godt i fremtiden og mulighetene for å bli leder, er et godt arbeidsmiljø noe som går igjen hos de fleste ingeniørstudentene. Gode referanser for en fremtidig karriere er også noe som går igjen blant denne gruppen.

LES OGSÅ: Fagarbeidere er mest ettertraktet

Dette er de mest populære ingeniørbedriftene
1 Microsoft
2 Rambøll
3 Sweco
4 Siemens
5 ABB
6 Google
7 McKinsey & Company
8 Skanska
9 The Boston Consulting Group (BCG)
10 NCC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no