Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HAVBYEN?: Slik ser GC Rieber eiendom for seg den marine klyngen på Marineholmen. Nå har de fått med seg nok et selskap i nybygget som skal stå ferdig i 2018. (Foto: GC Rieber Eiendom)

Første steget i å gjøre Bergen
til verdens marine hovedstad

BERGEN: Lerøy Seafood Group flytter til Marineholmen. Dette kan være det første skrittet i å gjøre Bergen til verdens marine hovedstad.

Torgeir Hågøy

onsdag 25. mai 2016 20:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:28 )

– Ambisjonen for den marine klyngen er at Bergen skal bli verdens marine hovedstad. Man vil aldri klare å samle alle aktørene på ett sted, men klarer man å etablere en klynge på Marineholmen, så vil det helt klart være med å styrke denne visjonen, sier prosjektleder i Lerøy Seafood Group, Siren Grønhaug. 
De håper derfor at flere andre vil følge etter dem til Marineholmen.

– Vi håper at vi kan inspirerer andre og slik få fart på det som vi har snakket så lenge om å få til, sier Grønhaug.

LES OGSÅ: Dof-ledelsen bunkrer opp med kontoreiendom

Styrker Marineholmens posisjon
GC Rieber Eiendom, som nå har fått Lerøy Seafood Group som leietaker støttet selvfølgelig opp om en slik visjon. Regjeringen ønsker også å samlokalisere flere ulike marine miljø, og det at Lerøy Seafood Group nå har falt ned på Marineholmen, styrker trolig områdets posisjon. De miljøene regjeringen ønsker å samlokalisere er Universitetet med sine miljø, Havforskingsinstituttet, Fiskeridirektoratet, Veterinærinstituttet i Bergen og NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforsking).
Ifølge BT er det rundt 900 bedrifter som arbeider med fiskeri, oppdrett og marine produkt i bergensregionen. Disse har til sammen rundt 3000 ansatte, og de to ledende laksesel­skapene i verden, Marine Harvest og Lerøy Seafood, har hovudkontorene sine i Bergen.

– Målet vårt er ikke bare å legge til rette for tett faglig samarbeid mellom de ulike nærings- og forskningsmiljøene, men også skape rom for de tilfeldige møtene på tvers av bedrifter og institusjoner. vi vet at slike møter er viktige for å få til nyskaping, sier Instanes til Bergens Tidende.

LES OGSÅ: Nå vil GC Rieber bygge boliger

Knappe 7000 kvadratmeter
Nybygget vil få navnet Lanternen, og plasseringen blir mellom Vil Vite-senteret og kaikanten mot Puddefjorden. Totalt vil bygget få et areal på knappe 7000 kvadratmeter, og av dette skal Lerøy ha rundt 4000 kvadratmeter. Lerøy Seafood Group er verdens nest største innen oppdrett av laks og ørret, med 2500 tilsette over hele verden. Av disse skal cirka 200 ha det nye hovedkontoret på Marineholmen som hovedkontor.
Bygget blir et av de første byggene i Bergen som blir klassifisert som BREEAM Excellent.
– Det passer svært godt inn i miljøprofilen til Lerøy, og konsernets ambisjon om å være en attraktiv arbeidsplass. Vi har et ungt og høyt kompetansemiljø i konsernet, og må tilrettelegge for morgendagens arbeidsplasser, sier Grønhaug.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no