Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FISKETORG: Bergenseren, Øyvind Helgesen, planlegger et fisketorg i Oslo. Etter planen startet byggingen etter sommeren. (SKISSE: Dark Arkitekter)

Bergenser bygger Oslo svar på Fisketorget – bare bedre

OSLO: Hovedstaden skal få sitt eget fisketorg. Bak planene står selvfølgelig en bergenser, som går så langt som å si at torget i Oslo skal bli bedre enn Fisketorget i Bergen.

Torgeir Hågøy

mandag 27. juni 2016 5:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:29 )

– Ved å se på Fisketorget i Bergen har jeg lært mye om hvordan man ikke skal gjøre det, sier Øyvind Helgesen, som dersom alt går som han håper starter byggingen av Oslo svar på Fisketorget i Bergen over sommeren.
Helgesen er bergenser, men har bodd mange år i Oslo. Noen vil være hjertens enig med ham og mener at Fisketorget i Bergen er en farse, mens andre vil mene at at det må ha rablet for Helgesen.
– Det som faktisk har fått meg til å ivre veldig for dette prosjektet er at det blir så mye bedre enn Fisketorget i Bergen, sier Øyvind Helgesen.

LES OGSÅ: Endelig enighet på Torget

Venter på høsten
Han har sammen med Indre Oslofjord Fiskelag jobbet i ti år for å realisere et fisketorg på bryggen mellom Aker Brygge og Rådhuset. Nå er han nærmere en realisering enn noen gang.
– Vi har fått rammetillatelse fra Plan- og bygningsetaten og investorene er på plass. Nå skal vi gjøre noen undersøkelser av grunnen, så er vi klar til å gå i gang over sommeren, sier Helgesen.
Det vi snakker om er altså er overbygget fiskemarked med glassdører rundt hele bygget, som kan åpnes opp om sommeren og lukkes om vinteren. Tilsammen blir bygningen på cirka 300 kvadratmeter.
– Vi gleder oss bare til at sommeren skal bli ferdig, slik at vi kan komme i gang, sier Helgesen.

LES OGSÅ: Prispress på Bryggen

Litt misunnelige
Bygget som planlegges på Rådhusbrygga er det som du ser på illustrasjonen over. Som du ser er dette planlagt som et bygg som glir fint inn i omgivelsene. Med seg på laget har Helgesen hatt Dark Arkitekter, som også står bak Bjørvika-utviklingen.
– Vi bygger et marked hvor alle dørene kan åpnes og lukkes alt etter hvilket vær det er, sier arkitekt og partner i Dark Arkitekter, Gerhard Linder, som innrømmer at de er litt misunnelige på Bergen som har Fisketorget.
– Vår ambisjon er at dette skal være en del av Fjordbyen, hvor det allerede er en rekke prosjekter. Det er Operaen, de nye sjøbadene, Astrup Færner og Munchmuseet. Vi håper dette kan bli en av perlekjeden av attraksjoner, sier Linder.
Prosjektet som er skissert på skissene på bildet er trolig ikke det som kommer fordi prosjektet er delt opp i flere trinn. Det første vil være uten dette skråtaket som man kan gå opp. Planen er imidlertid at dette skal komme i et andre byggetrinn.

LES OGSÅ: Fersk høyesterettsdom kan tredoble verdien på Zachen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Har store planer for Spectrum-bygget i Fyllingsdalen

Nyheter / torsdag 11. april 2024

Bystyret vedtok boligprosjekt på Paradis

Nyheter / onsdag 10. april 2024

Selger kombibygg med leieinntekter på 4,4 mill.

Nyheter / onsdag 10. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no