Estate Nyheter – VEST-NORGE

Nyheter – VEST-NORGE

BLIR NY SJEF: Mette Svanes (bildet) blir direktør for ny Plan- og bygningsetat og Lise Reinertsen er ansatt som direktør for en ny Bymiljøetat. Etatene etableres fra 1. oktober. (Foto: Morten Wanvik)
BLIR NY SJEF: Mette Svanes (bildet) blir direktør for ny Plan- og bygningsetat og Lise Reinertsen er ansatt som direktør for en ny Bymiljøetat. Etatene etableres fra 1. oktober. (Foto: Morten Wanvik)

Vil jobbe for en mer
helhetlig byutvikling

BERGEN: Lise Reinertsen er ansatt som direktør for en ny Bymiljøetat. Mette Svanes blir direktør for ny Plan- og bygningsetat. Etatene etableres fra 1. oktober.

Torgeir Hågøy

onsdag 29. juni 2016 5:00 (Oppdatert 16. desember 2016 7:16)

Mette Svanes (50) har vært etatsleder for Etat for plan og geodata siden 2007 og har hatt ulike lederroller i etaten fra 2003. Svanes kom til Bergen kommune som arealplanlegger i 2000, da fra stillingen planlegger/prosjektleder hos Plan Vest AS. Hun har også arbeidet som arealplanlegger i Vågsøy kommune i Lofoten. Svanes er utdannet sivilingeniør fra NTH.
– Dette er den aller mest spennende jobben innenfor byforming og arealutvikling i Bergen. Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med de dyktige fagfolkene i etaten for mer helhetlig byutvikling til beste for byen og innbyggerne. Vi har mange spennende utfordringer foran oss og jeg håper vi kan løse disse i tett samarbeid med eksterne aktører – både de som er utviklere, brukere og berørte parter, sier Mette Svanes.
Som leder for Plan- og bygningsetaten vil Svanes få ansvar for cirka 200 ansatte.

Reinertsen blir etatsdirektør for Bymiljøetaten
De nye etatene er resultat av omorganisering av etatsstrukturen i Byrådsavdeling for byutvikling, der Trafikketaten, Grønn etat og Etat for utbyggingsetaten inngår i én ny Bymilijøetat, og Etat for byggesak og private planer og Etat for plan og geodata inngår i én Plan- og bygningsetat.
Lise Reinertsen (51) kommer fra jobben som konserndirektør for forretningsstrategi og strategi hos BKK AS, der hun har vært ansatt i ulike lederstillinger siden 2004. Hun har i flere år jobbet innenfor Forsvaret, flere av stillingene som leder. Reinertsen er utdannet ved Intendanturlinjen på Sjøkrigsskolen. Hun har senere gått Forvarets stabsskole, tatt master i Samspill og ledelse, ledelse, verktøy og virkemidler. I 2007 ble hun tildelt Sunnivaprisen av Bergen Næringsråd.
– Jeg ser med forventning frem til å ta fått på arbeidet i Bymiljøetaten. Etaten har ansvaret for viktige oppgaver i kommunen, og jeg gleder meg til å være med på å skape en offensiv og helhetlig byutvikling. En by der det er godt å leve, og der samspillet og kommunikasjonen både mot brukerne og internt i kommunen får et høyt fokus, sier Lise Reinertsen.
Som leder for Bymiljøetaten får Reinertsen ansvar for cirka 150 ansatte.

Økt gjennomslagskraft
– Jeg er glad for at vi nå har ansatt ledere for våre to nye etater. Målene med organisasjonsendringen er å få til en mer helhetlig byutvikling og økt gjennomføringskraft, samt videreutvikle kvalitet og kompetanse i organisasjonen. Vi vil også bedre kommunikasjonen med våre brukere. Reinertsen og Svanes vil bidra til at vi når disse målene, sier kommunaldirektør for Byutvikling, Anne Iren Fagerbakke.

 

 

 

Siste nyheter Vest-Norge

– Det har vært en lang økt

Nyheter / fredag 20. januar 2017

Fatale konsekvenser ved manglende tinglysning

Nyheter / torsdag 19. januar 2017

Midgard Gruppen handlet eiendommer for 1,4 mrd.

Nyheter / onsdag 18. januar 2017

Bergensfirma skal bygge luksusleiligheter på Finse

Nyheter / tirsdag 17. januar 2017

Ørsmå tegn til bedring i hotellmarkedet i Stavanger

Nyheter / mandag 16. januar 2017

Bergen har fått sitt første Breeam Excellent-bygg

Nyheter / mandag 16. januar 2017

Nyhetsbrev Vest-Norge

Få det beste av Estate Media i din innboks