Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Banco Rotto, Banken

Her blir 3000 m2 ledig

Er du på jakt etter lokaler med historisk sus og fordums prakt, så har du nå muligheten i Bergen sentrum. KLP er på flyttefot og forlater 3000 kvadratmeter på Vågsallmenningen.

Torgeir Hågøy

onsdag 11. februar 2015 8:51 (Oppdatert 19. februar 2018 11:31 )

– Dette er en staselig og ærverdig bygning med mye historie i veggene. Det er ikke hver dag slike flotte lokaler er ute i markedet, sier Elisabeth Ellingsen i Vestenfjeldske Eiendom.

Fredet

Selskapet eier eiendommen på Vågsallmenningen. I dag kalles eiendommen ”Banken”, men den er kanskje bedre kjent som Banco Rotto-bygget. Når KLP i første kvartal 2016 flytter til Roms nye eiendom ved jernbanestasjonen blir lokalene ledige.
– Totalt er lokalet på rundt 3000 kvadratmeter, men vi kan dele det opp slik at det passer til flere mindre leietakere, sier Ellingsen.
Vågsallmenningen 16 ble i sin tid bygget til Bergen Kreditbank, og man finner flere historiske elementer fra tiden da lokalene ble benyttet som bank. Blant annet smijerngitteret foran vinduene samt at der er flere safer i lokalene. Der er også to flotte styrerom fra denne tiden. Disse benyttes i dag som møterom. Fasadene på bygningen ble fredet i 1986.

Gammelt møter nytt

Selv om lokalene er gamle påpeker huseier at det er fullt mulig å oppgradere eiendommen slik at de tilfredsstiller kravene til et moderne lokale.
– Grieg arkitekter har illustrert hvordan lokalene kan tilpasses en fleksibel og åpen planløsning samt at man kan fradele cellekontorer ved behov. Lokalene vil da fremstå som fleksible og moderne samtidig som eiendommens unike kvaliteter og særpreg blir ivaretatt. Dette er en prosess som skal gjennomføres i samarbeid med ny leietaker, sier Ellingsen.
Hun forteller at det er bra interesse for lokalene og at de allerede har gjennomført visninger i lokalene.

Attraktiv beliggenhet

Konkurransen om leietakerne har den siste tiden tatt seg kraftig opp. Oljebransjen skjærer ned og behovet for mer areal er ikke det som er mest fremtredende hos de fleste. Samtidig bygges det mange kontoreiendommer utenfor sentrum, noe som ytterligere bidrar til å forsterke konkurransen. Ellingsen tror likevel at lokalene deres vil være attraktive.
– Beliggenhet er meget viktig, og lokaler med god beliggenhet midt i sentrum som samtidig møter dagens krav og forventninger med tanke på både på standard og tekniske installasjoner, vil være et svært attraktivt leieobjekt i dagens marked. Vi er derfor positive til at vi vil få fylt opp lokalene, sier Ellingsen.

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no