Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TILBAKE: Knut Prestvik er tilbake i Kluge etter halvannet år som leder av Masiv-konsernet. (Foto: Kluge)

Massiv oljebrems fikk
ham tilbake til jussen

STAVANGER: Etter halvannet år som konsernsjef i Masiv-konsernet, er Knut Prestvik tilbake som eiendomsadvokat og partner hos Kluge i Stavanger.

Torgeir Hågøy

mandag 7. mars 2016 5:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:24 )

– Jeg har alltid trivdes godt som advokat. Men da jeg fikk muligheten til å lede et selskap som Masiv, så kunne jeg ikke takke nei. Jeg hadde nok angret mye om jeg ikke hadde tatt denne muligheten, og det ble avgjørende for valget om å ta steget ut av advokatvirksomheten, sier Prestvik.

LES OGSÅ: Utforming av tilbudsgrunnlag i entreprise – et viktig håndverk

Klødde fortsatt i fingrene
Han begynte som leder i entreprenør- og eiendomskonsernet Masiv høsten 2014. Siden har Stavanger-markedet gått gjennom de mest dramatiske endringene på mange tiår. Oljeaktiviteten har falt betydelig og arbeidsledigheten har gått i været. Dette har også fått konsekvenser for eiendomsbransjen og flere utviklingsprosjekter har blitt lagt på is.
– Masiv er et solid selskap, som kommer til å klare seg gjennom de tøffe tidene. Men markedet for eiendomsutvikling er likevel mindre både på bolig- og næringssiden. Konsernet er derfor inne i en periode hvor man ønsker å roe ned aktiviteten noe og har tilpasset kostnadsnivået deretter.
– På bakgrunn av noe redusert aktivitetsnivå og en eier som arbeider i virksomheten og som fortsatt ønsker å være aktiv og involvert, kom jeg og Magne Svendsen i fellesskap frem til at slik situasjonen nå var, så var det beste alternativet at vi skilte lag. Deretter ble det straks klart at Kluge ønsket meg tilbake på laget og jeg er veldig fornøyd med å gjeninntre i Kluge.

LES OGSÅ: Advokat gir ut bok som skal få ned antallet dødsfall i byggeindustrien

Har lært mye
Prestvik har opp gjennom sin karriere som advokat hatt mye å gjøre med ulike utbyggere og eiendomsaktører. Det å sitte på andre siden av bordet har imidlertid gitt ham nye erfaringer.
– Jeg har alltid likt og hatt interesse for den kommersielle siden av bransjen. Derfor har det også vært unikt og utrolig spennende å jobbe kommersielt i en stor aktør med virksomhet både som totalentreprenør og innen eiendomsutvikling. Det er en helt annen måte å jobbe på enn man har som advokat. Som advokat er jeg ofte inne i en kort og veldig hektisk periode i en stor mengde prosjekter, mens den kommersielle virksomheten også inneholder mye strategisk langsiktig arbeid i prosjekter i perioder hvor det ikke er så mye «action».
I Masiv var det inspirerende og lærerikt å arbeide med fagfolk på andre felter enn juss. På den andre siden er det også kjekt å være en del av et juridisk fagmiljø hvor det er lav terskel for faglige diskusjoner med kompetente kolleger.
Jussen er et fag hvor det kreves at man hele tiden er oppdatert. Prestvik tror ikke det er noe problem.
– Jeg har bare vært borte i et og et halvt år, så jeg har ikke mistet så mye jusskompetanse. Noe har blitt holdt vedlike mens jeg har vært borte. Samtidig har jeg lært ganske mye. Jeg tror ikke at jeg har blitt en dårligere advokat ved å gjøre noe annet i en periode, sier Prestvik.

LES OGSÅ: Vil bli ledende på eiendomsutvikling

Var spent på returen
Det er ikke en selvfølge at det å vende tilbake til en stilling og en posisjon man en gang hadde går helt knirkefritt.
– Da jeg sluttet i Kluge hadde jeg jobbet der i 13 og et halvt år. Jeg hadde mange klienter og et bredt nettverk. Men når man slutter, så er det jo slik at andre tar over klientene og kundeforholdene. Jeg var derfor spent på hvor lang tid det ville ta før jeg var oppe i fart igjen, sier Prestvik.
Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før han var tilbake på sporet.
– Jeg var innstilt på at dette kunne ta noen uker, men fra den andre uken har jeg jobbet mer enn jeg hadde tenkt. Returen til jussen har derfor gått mye bedre og raskere enn jeg hadde tenkt, sier Prestvik.

LES OGSÅ: De har økt staben med ti på like mange måneder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Aibel-bygget på Kokstad for 855 mill.

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Her kan det komme 200 boliger

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Bygger for bakerikjede – nå kan selskapet ese ut

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Selger industrieiendom med utviklingspotensial

Nyheter / mandag 29. november 2021

Blar opp 128 mill. på Ågotnes

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nektet for å ha tent på sitt eget hus. Så fant politiet kvittering for 16 liter rødsprit

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no