Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

4 av 10 kjøp er boligdrevet

Bolig driver transaksjonsmarkedet i Bergen. Så langt i år er 4 av 10 kjøp helt eller delvis relatert til bolig.

Torgeir Hågøy

onsdag 29. november 2017 9:20 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30)

I en fersk markedsoppdatering fra DNB Næringsmegling påpeker de at bolig er det heteste i transaksjonsmarkedet i Bergen om dagen.
– Det er flere eksempler på kontorbygg, særlig i Bergen Sør, som blir kjøpt med noen års kontantstrøm og i årene fremover vil bidra til å redusere kontorledigheten når de sannsynligvis tas ut av markedet, skriver DNB Næringsmegling.
De viser til at både Bonava, Selvaag og Profier som eksempler på utenbysaktører som har markert seg på kjøpersiden hittil i år.
– Konvertering er ikke lenger bare et Oslo-fenomen.Og nettopp konvertering venter vi også vil være en av de viktigste driverne for redusert ledighet i bergensmarkedet i årene fremover, kombinert med forventninger om økt sysselsettingsvekst og lav nybygging, skriver DNB.
Dette er spesielt gledelig for Bergen Sør, som i en lengre periode har vært preget av høy ledighet. Ifølge DNB var ledigheten på 14,5 prosent ved sist telling. Næringsmegleren mener at lave leiepriser, høy ledighet og bybanen har bidratt til at konverteringsalternativet har blitt mer attraktivt i Bergen Sør.
– Dette kombinert med økt optimisme i norsk økonomi tror vi i stor grad vil bidra til at ledigheten vil falle i årene fremover. Hvor stor effekten blir vil avhenge av den videre utviklingen i boligprisene, hvor også Bergen har hatt en negativ utvikling, sier DNB.
I Bergensmarkedet som helhet falt kontorledigheten ved sist telling 28.000 kvm, tilsvarende en kontorledighet på 9,3 % (10 %). 6 av 8 områder har hatt en redusert ledighet siden i vinter, hvor den største ledighetsnedgangen har vært i Sentrum (15.000 kvm) og Bergen Sør (6.200 kvm). Dette tror vi bare er starten, og at ledigheten gradvis vil reduseres til 8,5 % i 2019.

(Visited 396 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ambisiøst boligprosjekt på Nordnes

Nyheter / fredag 16. november 2018

Vil bygge 48 leiligheter i Fana

Nyheter / torsdag 15. november 2018

Storprosjekt på Kokstad

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Kygo med planer for Bergens dyreste bolig

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Solgte sjøeiendom ved byfjorden

Nyheter / tirsdag 13. november 2018

Nå tar det av i Bergen

Nyheter / mandag 12. november 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no