Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KOSTNADSEFFEKTIVT: Prosjektet har som mål å skape funksjonelle og kostnadseffektive boliger for funksjonshemmede og medlemmer av Blindeforbundet. Foto: Google Street View

Vil utvide med næringsareal og 15 boliger

Bo Trygt AS og Bergen Eiendomsrådgivning AS ønsker å skape funksjonelle og kostnadseffektive boliger for funksjonshemmede og medlemmer i Norges Blindeforbund.

Tore Årdal

søndag 7. mars 2021 20:51 (Oppdatert 17. mai 2021 22:29 )

På vegne av Bo Trygt AS og Bergen Eiendomsrådgivning AS har Ard arealplan bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Nattlandsveien 81-85. Planområdet ligger på Landås – et område preget av en høy andel boligbebyggelse, hovedsakelig blokkbebyggelse. Det er kort avstand til Sletten senter i vest, Landåstorget i nord og Mannsverk torg i sør.

Innenfor planområdet er det i dag et kombinert bolig- og næringsbygg i Nattlandsveien 81 og bolig i Nattlandsveien 85.

– Formålet med planen er å tilrettelegge for kombinert bolig- og næringsformål på den aktuelle tomten. Innenfor planområdet er det i dag 38 boenheter. Det vil tilrettelegges for en økning til totalt 53 boenheter, skriver Ard arealplan i henvendelsen til PBE.

27 boenheter er tenkt plassert i den eksisterende blokken, en reduksjon fra 36 boenheter i dag. Næringsareal tenkes tilrettelagt for arbeidsplasser, forretningsvirksomhet og bevertning. Det bor få medlemmer av Norges Blindeforbund i eksisterende bygg i dag, ettersom bygget er uegnet til formålet. Resterende boenheter er utleid, bl.a. til bussjåfører.

– Prosjektet har som mål å skape funksjonelle og kostnadseffektive boliger for funksjonshemmede og medlemmer av Blindeforbundet. Den kommunale boligkøen for funksjonshemmede ungdommer med behov for assistert bohjelp er betydelig. Prosjektet ved Nattlandsveien er et privat initiativ for å redusere boligkøen for utviklingshemmede ungdommer i samarbeid med Blindeforbundet, heter det i henvendelsen til PBE.

Ifølge Ard arealplan har både Blindeforbundets medlemmer og ungdommene i boligkøen behov for toroms leiligheter til under markedspris. Begge målgruppene har et ønske om flere toroms leiligheter på ca. 45-55 kvadratmeter med en kostnadsramme på maksimalt 2,6 millioner kroner.

– En av de største bomiljøutfordringene til de to målgruppene er ensomhet. Det vil derfor være viktig for prosjektet å tilføre en større andel fellesareal utendørs som skaper naturlige møteplasser for målgruppene, skriver Ard arealplan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no