Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VIL BYGGE HER: På denne tomten ønsker Bonava å oppføre et leilighetshus med åtte enheter.

Bonava måtte kjøpe villa – nå kan det bli leilighetshus

Dette er på langt nær et typisk Bonava-prosjekt, men selskapet hadde ikke noe valg.

Tore Årdal

mandag 10. mai 2021 12:06 (Oppdatert 26. juli 2021 21:55 )

– Normalt har vi større boligprosjekter fra 50 enheter og oppover, men villaen i Sætervegen i Bergen ligger rett ved siden av prosjektet Skjoldhagen på Skjold i Fana. Dette var en ekstra tomt vi måtte kjøpe for å lage en stor nok innkjøring, sier pressetalsmann Arvid Steen i Bonava.

Skjoldhagen er et samarbeidsprosjekt mellom Bonava og EGD Property, som har hentet inspirasjon fra Grünerløkka i Oslo, der man kombinerer bolig og næring i nye byggeprosjekter. Totalt består prosjektet av 75 leiligheter samt næringslokaler for 6 bedrifter, som driver ved utadrettet virksomhet.

Nå har Bonava også fått positivt vedtak av byråden i Bergen på prosjektforslag for Villa Sætervegen. Prosjektet består av 8 gjennomgående leiligheter fra 45 til 120 kvadratmeter. Leilighetene vil ligge sørvendt, og får dermed gode solforhold. I tillegg til felles hage er det planlagt med en romslig felles takterrasse. Bybanen er kun et minutts gange unna leilighetene.

Villa Sætervegen ble stoppet av byrådet i Bergen i fjor, men nå er altså saken åpnet igjen. Det er Jørgen Madsen, utviklingssjef i Bonava, svært fornøyd.

– Prosjektet var planlagt i henhold til både reguleringsplan og kommunens arealplan. Sånn sett var det litt overraskende at det ble gitt et avslag i første omgang. Vi har imidlertid stor forståelse for at dette har vært en komplisert byggesak med mange berørte parter. Vi ser kun fremover, og gleder oss til å bygge et nytt, godt nabolag og flotte boliger på denne tomten, sier Madsen.

Med bakgrunn i tidligere avslag besluttet Bonava å skrinlegge prosjektet. Nå som myndighetene har snudd saken til et positivt vedtak, vil Bonava ta opp igjen planene og se på mulighetene for å komme i gang med prosjektet.

– Går resten av prosessen slik vi håper, er det realistisk å starte salget til høsten 2021 og bygging rundt nyttår eller utpå nyåret 2022, sier Madsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no