Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

800 BOLIGER: I planene for Bergen byarena inngår 800 nye boliger, hotell, kinosenter, kontorer, nærings- og servicearealer i tillegg til en byarena for internasjonale arrangementer. Illustrasjon: 3XN/GXN

Frykter omsetningssvikt i byggeperioden

Blomsterpaviljongen Eiendomsselskap AS er positiv til utbyggingsplanene på Nygårdstangen, men frykter at leietakeren ikke vil klare seg på grunn av problemer med tilgang under byggeperioden.

Tore Årdal

mandag 21. juni 2021 23:49 (Oppdatert 6. januar 2022 6:44 )

I mars varslet Opus Bergen, på vegne av Nygårdstangen Utvikling AS, at planarbeidet for Bergen byarena starter opp. Bak utbyggerselskapet står Olav Thon Gruppen (51%), Rexir Holding (24,5%) og EGD Property (24,5%).

I en høringsuttalelse skriver Blomsterpaviljongen Eiendomsselskap AS at de er bekymret for omsetningsfall i byggeperioden.

– Dette har vi lang erfaring med, da det har vært bygget mye i området. Vi vet ennå ikke hvor lang byggeperioden skal være. Det er svært viktig at dette foregår uten at det stopper muligheten for å drive vår næringsvirksomhet, skriver eiendomsselskapet i et brev til Opus Bergen.

Les også: Bergen byarena kan stå ferdig i 2026

Blomsterpaviljongen Eiendomsselskap mener at mest mulig parkeringsplasser og busser skal være tilgjengelig, at fortau og innganger holdes mest mulig åpne, samt at ikke publikum blir stengt ute fra butikken deres.

– Det er viktig å huske at det ligger butikker utenfor hovedinngangen, ikke bare inne i senteret. Dette gjelder også i forhold til støy, støv, plassering av store anleggsmaskiner og byggematerialer.

Eiendomsselskapet forutsetter også at det ved bygging etableres like mange parkeringsplasser som nå

– Miljøaspektet er bortimot radert ut, da flesteparten av bilene ved ferdigstilling vil være elektriske. I og med at busstasjonen vil forsvinne som vi kjenner den i dag, hvor vil bussene gå fra, og vil det være like mange avganger fra området? Vi vil jo at området skal være et levende knutepunkt, med tog, buss, bybane og muligheter for parkering.

– Vi er svært positive til planene og hvordan det vil se ut når alt er ferdig. Men vi er samtidig bekymret for at vår leietaker, Blomsterpaviljongen AS, ikke vil bestå til å oppleve det ferdige resultatet på grunn av omsetningssvikt og problemer med tilgang under byggeperioden, heter det i henvendelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no