Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Det nye bygget Fantoftparken ble nylig solgt til fondet Pareto Eiendomsfellesskap II.

Lite nybygg i år

Bare tre nye kontorbygg er blitt oppført i Bergen i inneværende år.

Tore Årdal

onsdag 20. oktober 2021 0:21 (Oppdatert 26. september 2022 12:50 )

– De siste 3 årene har tilførselen av nye kontorbygg vært moderat, noe som har bidratt til å holde ledigheten på et stabilt nivå. For de neste 2 årene ventes økt nybyggaktivitet med en tilførsel på i overkant av 70.000 kvadratmeter, sier senior analytiker Torgeir Olsen i WPS Næringsmegling.

Har tilførselen av nye kontorbygg blitt påvirket av koronasituasjonen?

– De fleste byggene planlegges noen år i forveien, så det er neppe noen direkte koronaeffekter her. Det er ingen av de planlagte byggene som er satt på vent, svarer Olsen.

Hvordan skal markedet i Bergen greie å absorbere de nye byggene som kommer?

– Felles for de nye kontorbyggene er at de har en sentrumsnær beliggenhet, som gjør de veldig attraktive. De fleste ønsker å holde til i nye bygg. Samtidig skal leietakerne komme fra et sted, og jeg tror eierne av bygg med eldre standard vil slite med å få fylt opp arealene igjen.

Toppleie på 3.200 kroner meteren

Olsen påpeker at samtlige av nybyggene prosjekteres med sikte på å oppnå Breeam Excellent-sertifisering.

– Bergen fikk sitt første Breeam Excellent-bygg i 2017, og stadig flere eiendomsutviklere ønsker å utvikle bygg med høy miljøstandard. Både offentlige og private leietakere etterspør høy miljøstandard, sier han.

Med økende nybyggaktivitet vil presset på kontorledigheten øke, og WPS Næringsmegling forventer en svak økning i ledigheten de kommende 2 årene. I dag ligger toppleien i Bergen sentrum på ca. 3.200 kroner per kvadratmeter.

– Leieprisene i toppsegmentet er i stor grad objektstyrte, og tilførsel av flere høykvalitets kontorbygg vil kunne øke prime leie i de aktuelle geografiske områdene, sier Olsen.

Byggne som sto klare i år

KILEN, FRYDENBØ EIENDOM

Var klart for innflytting i april i år. Er beliggende på Damsgård, og rommer drøyt 4.000 kvadratmeter kontor samt 6.000 kvadratmeter parkering. Bygget består av to tårn, som knyttes sammen med et mellombygg i første etasje. Det skal bli «en arkitektonisk øyefanger, og bidrar til å løfte Damsgård til nye høyder», som det heter på selskapets hjemmeside.

FANTOFTPARKEN, NORDR

Nordr Norge har utviklet kontorbygget Fantoftparken på Fantoft i Bergen sammen med Thunes Holding og Instanes Eiendom. Bygget, som ble ferdigstilt i februar 2021, ble nylig solgt til fondet Pareto Eiendomsfellesskap II – et fond tilrettelagt av Pareto Alternative Investments.

Kontorbygget i massivtre er på 6.500 kvadratmeter, og er fullt utleid til Veidekke, Kinect Energy, Aragon og REN. Fantoftparken ligger lokalisert med umiddelbar nærhet til Bybanen, samt ca. 12 minutter fra sentrum med bil, og 17 minutter til Flesland.

MIDTBYGGET, LINSTOW

Midtbygget i Bergen Business Park på Flesland består av 6.000 kvadratmeter fleksible og effektive kontorlokaler og 5 etasjer med underliggende parkeringsanlegg, sykkelparkering og garderobefasiliteter.

– Dette er det andre kontorbygget som oppføres i Bergen Business Park, og bygget har en svært sentral beliggenhet med kort gangavstand til blant annet flyplassterminal og bybane. Som nærmeste nabo til Expobygget og Comfort Hotel Bergen Airport, vil leietakere i Midtbygget ha umiddelbar nærhet til de ulike tilbudene som så langt er etablert i parken, fremgår det av hjemmesiden til Linstow.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no