Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FYLLER OPP: Tommy Hagenes i Proptech Bergen fyller opp Angardes lokaler på Spelhaugen med proptech-aktører.

Proptech Bergen dobler utleiearealet

Tommy Hagenes i Proptech Bergen dobler utleiearealene til ca. 1.500 kvadratmeter etter utleiesuksess.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 26. oktober 2021 23:06 (Oppdatert 22. desember 2021 6:40 )

– Vi opplever enorm interesse for å være en del av dette miljøet. Vi flyttet inn i bygget i sommer og leide ut alt ledig areal på to uker. Vi begynte derfor ganske raskt å leke med tanken om å doble arealet. Nå er vi godt i gang med oppgraderingen av dette arealet, og vi har allerede leid ut cirka en fjerdedel av kontorene, sier Tommy Hagenes.

Han står bak Proptech Bergen, en lab for testing av ny eiendomsteknologi. Laben er den eneste av sitt slag i Norge, og Hagenes og hans kolleger og samarbeidspartnere tester sensorer og annen ny eiendomsteknologi der. Laben, som er den eneste av sitt slag i Norge, har også utviklet seg til et coworking-space, med flere norske og internasjonale proptech-selskaper som leietakere.

– Vi skal ha flere visninger denne uken og får nye henvendelser hver uke. Vi er derfor ganske trygge på at vi i løpet av kort tid kommer til å fylle opp de nye arealene også, sier Hagenes.

I sommer flyttet selskapet fra Kokstad til Spelhaugen, hvor ambisjonene er å ta eiendomsteknologien fra bygg til by.

– Dette skal være et miljø hvor vi tester ut ny smartby-teknologi. Sammen med vår huseier, Angarde, er vi allerede godt i gang med dette, sier Hagenes.

Han forteller at de blant annet sammenligner byggene med hverandre og at de ved hjelp av sensorteknologi ser hvordan de presterer blant annet på energi og inneklima.

– Fra å se på dette i enkeltbygg ser vi nå på det samme i et større miljø. Det er kjempespennende. Dette opplever vi at flere proptech-selskaper også synes og dette er derfor et miljø de gjerne vil være en del av, sier Hagenes.

Med de nye arealene består Proptech Bergen av cirka 1500 kvadratmeter. Selskapene Airthings, Disruptive Solution, Mestergruppen, InfraCity, RF Link, AMTEK, Step Solution, Unlock er allerede leietakere i lokalene. Det samme er store partnere som for eksempel Cisco.

– Ambisjonen vår var å skape et miljø bestående av selskaper som kan spille hverandre bedre. Det opplever vi at vi har klart. Vi ønsker å gi plass til flere, så derfor har vi nå doblet arealet, avslutter Hagenes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no