Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

100.000 KVM NÆRING: Planen vil kunne gi rom for opp mot 4.000 boenheter og rundt 100.000 kvadratmeter næringsareal. Illustrasjon: LINK Arkitektur, MIR, Opus

BOB kjøper 50 prosent av gigantprosjekt

Sammen med Liegruppen har BOB ambisjoner om å bygge opp mot 4.000 nye boliger i Øygarden.

Tore Årdal

tirsdag 14. juni 2022 14:39 (Oppdatert 20. september 2022 10:59 )

Øygarden kommune har store ambisjoner for utviklingen av Sotra Kystby. Kommunen er nå i sluttfasen med områdeplanen for Bildetangen som ligger på Bildøy, et steinkast fra Sartor senter.

I kommunens plan er området Bildetangen satt av til sentrumsformål. Planen vil kunne gi rom for opp mot 4.000 boenheter og rundt 100.000 kvadratmeter næringsareal. Der vil det med tiden utvikles et nytt bysentrum som blir en del av Sotra Kystby.

Prosjekt Kystby AS eier rettighetene til områder på nordre Bildøy, og samarbeider tett med kommunen om områdeplanen for Bildetangen. BOB Eiendomsutvikling AS kjøper nå 50 prosent av aksjene i Prosjekt Kystby. Førstnevnte er et datterselskap av BOB BBL, og har ansvaret for å utvikle boligbyggelagets nye boligprosjekter.

– Liegruppen er glad for å ha fått på plass en samarbeidspartner som vi virkelig mener kan bidra med kompetanse, men også gode verdier. Vi opplever BOB som en langsiktig og seriøs aktør som er opptatt av å ta samfunnsansvar, og som har sterkt fokus på bærekraft i sine prosjekter, sier Roy-Eddy Lie, eiendomssjef i Liegruppen.

Boligbyggelaget ser frem til være med å sluttføre områdeplanen sammen med planadministrasjonen i Øygarden kommune.

– Bildetangen er et godt eksempel på langsiktig areal- og transportplanlegging av Øygarden kommune. Her tilrettelegges det for tett og kompakt utbygging i sentrale områder, med nær avstand til eksisterende handels- og fritidstilbud, sier Lars C. Pedersen, direktør i BOB Eiendomsutvikling.

– Sjøen er kulturhistorisk viktig for strilene, og det er vesentlig å knytte et fremtidig bysentrum i Øygarden til sjøen. Det er en kvalitet vi mangler i dagens regionsenter. Bildetangen vil med sine dypvannsbrygger og marina bidra til at sjøen finner veien helt frem til det nye bysenteret, forteller Lie.

I kommunens plan legges det til rette for at Prosjekt Kystby AS kan bygge opp mot 4.000 boenheter på Bildetangen. Dette vil potensielt ha store positive konsekvenser for boligmarkedet i regionen.

– Boligmarkedet er under press, og vi ser at prisene fortsette å stige i Bergensområdet. Når Sotrasambandet står ferdig, vil det gi en helt annen mobilitet i regionen. Det vil for eksempel bli enklere for folk å bo i Øygarden og jobbe i Bergen, sier Pedersen.

– Utbyggingen som Øygarden kommune legger til rette for på Bildetangen, vil bidra til å ta av noe av trykket i boligmarkedet, slik at flere får muligheten til å eie sin egen bolig. Det er svært viktig for oss i BOB å bidra til dette, påpeker Pedersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no