Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORE AREALER: Bygningsmassen er på 5.555 kvadratmeter fordelt på tre bygg, og det foreligger rammetillatelse for 1.033 kvadratmeter BRA for bygging av to nye leilighetsbygg.

Selger stor sentrumseiendom med rammetillatelse for utbygging

SKB Eiendom er i markedet for å selge Kong Oscars Gate 22, 24 og 26 i Bergen sentrum.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 26. september 2022 10:58 (Oppdatert 13. desember 2022 15:30 )

Eiendommen har et betydelig utviklingspotensial og eiendomsutvikler Jo Haaken Rønning i SKB Eiendom forteller Estate Vest hvorfor eiendommen skal selges:

– Vi har vært i Bergen siden begynnelsen av 80-tallet og kjøpte deler av denne porteføljen her for snart 10 år siden. Vi har på mange måter kontroll over et halvt kvartal. Nå har vi jobbet med regulering helt siden 2016 og fikk på plass rammetillatelse i fjor. Da ønsker vi å selge og samtidig se oss om etter andre muligheter i Bergen, sier Rønning.

Etter et eventuelt salg, vil SKB bli sittende med fire eiendommer i det samme kvartalet.

– Vi har tro på at dette skal bli et godt prosjekt, som løfter de øvrige eiendommene våre i kvartalet.

Eiendommene selges gjennom 100 prosent av aksjene i Kong Oscarsgate 26 AS, samt selskap som utfisjoneres fra SKB Vest AS. Årlig leienivå fullt utleid er 7 millioner kroner, men en utvikling, hvor man bl.a. viderefører dagens bruk av Kong Oscars gate 22 til hybelhus, bør kunne gi leieinntekter på opp mot 13,5 millioner kroner. I dag er bygningsmassen på 5.555 kvadratmeter fordelt på tre bygg, og det foreligger rammetillatelse for 1.033 kvadratmeter BRA for bygging av to nye leilighetsbygg.

Jo Haaken Rønning forteller at SKB også har et ønske om å øke i Bergen.

– Vi ser etter nye kontantstrømeiendommer. Enten bolig- eller sentrale kontoreiendommer. Bergen er et marked vi tror på og vi har sett det er et attraktivt sted å ha utleieleiligheter, sier Rønning.

SKB har hyret inn Pål Persen i Persen Real Estate til å selge Kong Oscars Gate 22, 24 og 26.

– Så langt har vi snakket med et fåtall aktører som vi tror kan være interessert. Vi har loddet interessen for det som er en portefølje med store eiendommer. Det, og et indre gårdsrom som kan bli en fin markedsplass og gjennomgang i kvartalet, det er litt unikt i Bergen, sier Persen.

– Hvordan er prosjektet tatt imot av investorene?

– Responsen har vært god, og så får vi se hva markedet sier. Vi solgte også PT Eiendom i fjor. Der var det flere mindre eiendommer spredt over byen. Det spesielle her, er den nære beliggenheten til Vågen og at det er store eiendommer. Det er en del muligheter som en ny eier kan jobbe med, fortsetter Persen.

– Dette er jo en veldig sentral og god beliggenhet og man selger hvis vi oppnår rett pris. Det er ikke mange av denne type eiendommer i Bergen, med to-tre minutter til Vågen og at man også får med seg et by-kvartal, sier Rønning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no