Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Lars M. Kyte.

– Veldig positivt at det er «ny» kapital som vil inn i Bergen sentrum

Ifølge Kyte Næringsmegling var det et 20-tall solide interessenter til Rådhusgaten 4, som endte opp hos Vestenfjeldske Eiendom.

Tore Årdal

onsdag 16. november 2022 21:15 (Oppdatert 6. mars 2023 11:16 )

I forrige uke skrev Estate Nyheter Vest at Vestenfjeldske Eiendom hadde kjøpt Rådhusgaten 4 fra Bara Eiendom. Bygget er på syv etasjer samt underetasje, og har et areal på ca. 2.900 kvadratmeter. Brutto årlig leie i 2023 er estimert til 7,7 millioner kroner inklusive leiepotensial for et ledig areal på 381 kvadratmeter i sjette etasje.

Lars Kyte i Kyte Næringsmegling, som hadde oppdraget med å selge eiendommen, sier at det var et 20-tall interessenter til Rådhusgaten 4, og hvor oppnådd prisnivå ikke er langt unna salgsprisene som har vært oppnådd de siste 3-4 årene i Bergen sentrum.

– Det er interessant å se at det er stor interesse også i et litt ruglete og noe avventede transaksjonsmarked. Samtidig er det veldig positivt at det er kapital som vil inn i Bergen sentrum. Vestenfjeldske har vokst mye i sentrum, og bruker betydelige midler på å oppgradere eiendommene. Dette er veldig bra for utviklingen av Bergen sentrum, sier Kyte.

Spesielt de siste 4-5 årene er det skiftet eiere på mange sentrale store næringseiendommer i Bergen sentrum og spesielt på aksen fra Allehelgensgate, Torgalmenningen til Krinkelkroken, Olav Kyrregate og med tilstøtende gater.

– For at en by skal fungere, er det at viktig at selve «navet» sentrum utvikles. I den forbindelse er det svært positivt at såpass mange sentrumseiendommer i Bergen har fått nye eiere. Disse investorene har brukt mye penger på selve kjøpet, men i nesten alle transaksjonene har ny eier igjen planer for utvikling / ombygging av eiendommene, og dette generer igjen god aktivitet for arkitekter og rådgiverbransjen og ikke minst for byggmestre og entreprenører, sier Kyte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no