Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VINNER: Lynghaugparken i Fyllingsdalen. Foto: Norconsult

Lynghaugparken vant kommunens pris

Åpning av bekken samt byens første utendørs skatepark ble en vinner.

Glen Widing

mandag 28. november 2022 9:55 (Oppdatert 23. februar 2023 9:48 )

Bergen kommune deler i år ut arkitektur- og byformingsprisen for tolvte gang. Rådet for byforming og arkitektur er jury for den årlige prisen som skal fremme og belønne de som gjennom prosjektutvikling bidrar til å skape økt kvalitet til Bergens bygde omgivelser.

Syv prosjekter var nominert av juryen, og Norconsult sto for både Lynghaugparken og Ortun Svømmeanlegg. Under fredagens prisutdeling i Grieghallen ble Lynghaugparken utpekt som vinner.

Til glede for mange

Fornyelsen av Lynghaugparken i Fyllingsdalen, der Bymiljøetaten i Bergen har vært byggherre omfatter både Bergens første bekkeåpning i stor skala og første utendørs skatepark. Norconsult og Curve studio sto for landskapsarkitekturen.

– Parken er et resultat av godt samarbeid, og prosjektet tar opp i seg flere av vår tids viktigste byutviklingstemaer, som klimatilpasning, tilrettelegging for biologisk mangfold og egenorganisert aktivitet, sier Pål Bjørkhaug som er avdelingsleder for Arkitektur & Landskap i Norconsult Bergen.

Åpningen av den tidligere rørlagte bekken sikrer betraktelig bedre overvannshåndtering. Den naturbaserte utformingen med naturlige bunnsubstrat, kantvegetasjon og tilpasning til fiskeøkologi tar sikte på å øke det biologiske mangfoldet på stedet.

Skateparken tilfører et helt nytt aktivitetstilbud. Anlegget ble utformet i tett samarbeid med byens skatemiljø, og er bygget for å glede både nybegynnere og erfarne skatere. Parken ble raskt svært populær blant byens skatere og sparkesyklister.

Vakkert og funksjonelt

Lynghaugparken er et transformasjonsprosjekt hvor aktørene gjennom tilpasninger, justeringer og forbedringer av det eksisterende skaper fremtidens grønne byutvikling.

– Vårt prinsipp er at vår arkitektur skal være varig, vakker og funksjonell. Det handler om å utvikle et bærekraftig samfunn – noe solid og fremtidsrettet. Med Lynghaugparken har vi i stor grad lyktes med å etterleve våre prinsipper, påpeker Bjørkhaug.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no