Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

I MÅL MED DE TO FØRSTE: De to første kontorbyggene i Bergen Business Park er nesten helt utleid. Ill.: Bergen Lufthavn Utvikling AS

Vekstbedrift leier 3.000 kvm i Bergen Business Park

Ingeniørbedriften Head Energy har skal leie ca. 3000 kvadratmeter kontorlokaler i Bergen Business Park ved Flesland. Dermed er de to første byggene nesten helt utleid.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 19. januar 2023 8:09 (Oppdatert 11. april 2023 0:32 )

Opprinnelig ønsket Head Energy å leie lokaler tett på Bergen sentrum, men etter å ha sett nærmere på Bergen Business Park rett ved Bergen lufthavn Flesland, ombestemte de seg.

– Totalpakken ble rett og slett for bra. For oss har det vært viktig å finne miljømessig gode, energieffektive bygg som er sertifisert til høyeste standard. Bergen Business Park er nettopp dette. I tillegg er lokalene nye og moderne, og servicetilbudet utrolig bra med ekstra møterom, restaurant og treningssenter på hotellet ved siden av, sier Preben Andre Onarheim, COO i Head Energy.

Selskapet, som er et ingeniør- og konsulenthus med hovedfokus innenfor bygg og infrastruktur, energi og industri, har lagt vekt på å ha lokaler som gir grammer for videre vekst i årene som kommer.

– Her kan vi ivareta de forskjellige fagmiljøene våre, samtidig som vi får videreutvikle det gode miljøet og identiteten vår i lokaler som har svært gode sosiale møteplasser, fortsetter Onarheim.

Daglig leder Terje Lorentzen i Bergen Lufthavn Utvikling er fornøyd med leieavtalen, som er på ca. 3.000 kvadratmeter. Det er WPS Næringsmegling som var megler for leieavtalen.

– Ingenting er bedre enn når leietaker og utleier har de samme ambisjonene. Bergen Business Park er et utviklingsprosjekt som har møtt motstand i pandemien, men nå gleder vi oss over å se konturene av næringsparken vi har etablert her, sier Lorentzen.

Næringsparken har ambisjoner om å samle kompetanse og skape grunnlag for næringsvekst i regionen. Leieavtalen med Head Energy innebærer at de to første byggene i Bergen Business Park, Midtbygget og Expobygget, er nesten helt utleid.

– Klyngedannelsen skal fortsette, både i den videre planlegging av et tredje kontorbygg kalt Veksthuset, og i utviklingen av nye bygg i det øvrige arealet i næringsparken, sier Lorentzen.

Bergen Business Park ligger et steinkast unna Bergen Lufthavn Flesland og Bybanen. Prosjektet er et samarbeid mellom Linstow AS og Flesland Holding AS. Næringsparken består i dag av ferdigstilte Expobygget og Midtbygget, samt Veksthuset som er i prosjekteringsfasen. Ytterligere 157.000 kvadratmeter regulert område er under planlegging. Som del av næringsparken er også hotell Comfort Bergen Airport med konferansefasiliteter, restaurant og treningsrom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no