Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MILJØFOKUS: Vestenfjeldske Eiendoms oppgradering av Strandgaten 11 er gjort med ekstra fokus på miljø og bærekraft.

Vestenfjeldske tok bærekraftsgrep i over 100 år gammelt bygg

Grepene tar sikte på å oppnå BREEAM In-Use-sertifisering for Strandgaten 11 i Bergen sentrum.

Dag-Jørgen Saltnes

søndag 21. mai 2023 23:52 (Oppdatert 17. august 2023 22:53 )

Det er i bærekraftsrapporten til Reitan Eiendom at Vestenfjeldske Eiendoms ombyggingsprosjekt i Strandgaten 11 får en større presentasjon. Bygget, som skal huse byråene Dråpe, Funbit, Salto og Hensikt i felles kontorlokaler, vil gå gjennom en omfattende modernisering. Ambisjonene er å oppnå BREEAM In-Use-sertifisering når innflytting finner sted i disse dager.

Vestenfjeldske Eiendom restaurerer fasaden og det blir løftet frem igjen detaljer fra byggets opprinnelige arkitektur i samråd med byantikvaren. Mange av det over 100 år gamle byggets originale elementer blir tilbakeført.

Markedssjef med ansvar for bærekraft i Vestenfjeldske Eiendom, Hilde Skaar, skriver på LinkedIn at alle selskapene i Reitan Eiendom-konsernet nå implementerer bærekraftstrategien, «Strategien inneholder en rekke mål for vårt bærekraftsarbeid samt en metodebeskrivelse for hvordan vi skal utvikle prosjektene våre i fremtiden», skriver hun og mener det styrker ansvarsdimensjonen i arbeidet med bærekraft.

«Ved å implementere metoden i alle prosjekter, bidrar vi til økt bærekraft i enkeltprosjektene, vår virksomhet og i samfunnet, og derigjennom sikrer vi også verdiutviklingen på vår eiendomsportefølje. Et av våre pågående rehabiliteringsprosjekter er Strandgaten 11 i Bergen, dette blir et viktig pilotprosjekt for oss i VestenFjeldske Eiendom AS på hvordan fremtidens kontorfellesskap kan se ut», skriver hun videre på LinkedIn.

Ifølge Reitan Eiendoms bærekraftsrapport har Vestenfjeldske Eiendom modernisert inngangsparti og fellesarealer i Strandgaten 11, samt satt inn ny heis, felles garderobe og sykkelparkering i kjelleren. Den nye heisen gir bedret arealutnyttelse i lokalene, og det blir etablert LED-belysning, nytt ventilasjonsanlegg og oppvarming via fjernvarme som vil forsyne hele bygget. Tidligere var det bare 2. etasje som hadde fjernvarme som varmekilde. Alle vinduer blir også skiftet ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no