Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Tine-eiendommen på Minde er solgt. (Foto: Torgeir Hågøy)

Kjøperen av Tine-eiendommen er avslørt

Det var en av Europas største boligutviklere som kjøpte Tine-eiendommen i Bergen. Prisen ble 260 millioner kroner.

Torgeir Hågøy

mandag 11. september 2017 9:43 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23 )

– Vi satser i Bergen og har ambisjoner om å være blant de største boligutviklerne i byen, om ikke den største, sier regionsjef i Bonava, Andreas Hovden.
Bonava har lagt 260 millioner kroner på bordet for å sikre seg den attraktive eiendommen. Minde er en del av det som kalles den fremtidige ”Mindebyen”, som er et av de største byutviklingsområdene i Bergen.
– Vi er veldig fornøyd med å ha sikret oss en så sentral utviklingseiendom. Det er i dette området Bergen kommer til å vokse, og da er det viktig at vi er der, sier Hovden.

LES OGSÅ: Tine-eiendommen er solgt, men kjøperen er hemmelig

Også en del næring
Kjøpet skjer i forbindelse med at Tine flytter til nytt og moderne meieri på Flesland i 2020. Byggearbeidet for det nye meieriet starter nå i høst og anlegget ventes å tas i bruk høsten 2020.
Bonava ønsker å utvikle eiendommen til boliger. De starter utbygginga så snart Tine flytter og venter at de første leilighetene er klare allerede i 2021. Ifølge Hovden kan de bygge rundt 300 leiligheter på eiendommen.
– Det endelige antallet blir avklart når reguleringsplanen er på plass. I tillegg til boliger vil det også utvikles en del næringsareal på eiendommen, sier Hovden.
Tilsammen kan de utvikle rundt 40.000 kvadratmeter på eiendommen. Boligdelen står for rundt 70 prosent, noe som betyr at det også kan komme rundt 12.000 kvadratmeter med nye eller rehabiliterte kontorlokaler i området.
– Vi er i dialog med potensielle samarbeidspartnere på dette, men det er foreløpig for tidlig være konkret på dette, sier Hovden.

Vil være delaktig
Tine forteller i en pressemelding at de er tilfreds med at salget av eiendommen på Minde nå er gått i orden, slik at de kan fokusere på utvikling av fremtidig meieri på Flesland.
– Vi vil være delaktige i den videre prosess, men vi tror at Bonava vil utvikle eiendommen til det beste for byen og dens innbyggere, sier Geir Skuterud, eiendomssjef i Tine SA.
Med kjøpet av Tine-eiendommen har Bonava gjort et betydelig innskudd i tomtebanken. De hadde fra før cirka 700 nye boliger for utvikling i Bergen, nå runder de altså 1000 boliger i Bergen.

Cushman & Wakefield Realkapital har bistått i salgsprosessen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no