Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KJØPER: Bergen kommune kjøper seg opp på Dokken.

Sikrer seg kontroll på Dokken

Bergen kommune har kjøpt Bring-eiendommen på Dokken. Fra før har de også sikret seg Bir-eiendommen i det samme området.

Torgeir Hågøy

fredag 15. september 2017 14:34 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23 )

– Det var viktig for oss å sikre oss disse eiendommene for på den måten få kontroll over utviklingen på Dokken, sier finansbyråd i Bergen, Dag Inge Ulstein.

– Bør ta grep
Eiendommen Bergen kommune nå har fått hånd om er kanskje en av de mest spennende eiendommene i Bergen. Det 8000 kvadratmeter store bygget ligger ytterst på spissen av Dokken, et område hvor selskapene EGD Property, Obos, Asplan Viak, Mad Arkitekter og Probiz har utviklet visjonen om en helt ny bydel. Ambisjonen til disse aktørene er at den marine klyngen etableres her.
Initiativtaker til visjonen, Tor Fredrik Müller i EGD Property, er svært glad for at det er kommunen som har kjøpt eiendommen.
– Dette er supre nyheter. Hvis denne muligheten ikke hadde blitt benyttet av Bergen kommune, kunne vi risikert at Dokken ble liggende brakk i flere tiår, sier Müller til BA.

– Vi mener at Bergen bør ta grep på Dokken og tilby tomten til Statsbygg som snart skal peke på plasseringen av den nye Marine klyngen i Bergen, fortsetter Müller.

Uklokt å få inn andre
Bring-eiendommen er imidlertid ikke den eneste eiendommen kommunen har sikret seg på Dokken. Tidligere i år overtok de også Bir-eiendommen Gassverket. De legger dermed til rette for at kommunen kan ha en styrende hånd på rattet i utviklingen av området, som altså er en av de heteste kandidatene for en marin klynge i Bergen.
– Det å få mange aktører inn i dette området nå ville vært uklokt. Prosessen med hvor den marine klyngen skal etableres går nå sin gang og det var viktig for oss å sikre oss kontrollen, slik at Dokken ikke ble utelukket i denne prosessen, sier Ulstein.

Statsbyggs konsekvensutredning har foreløpig ikke konkludert med hva som er den beste beliggenheten for klyngen, og det er flere aktører som har meldt seg på i konkurransen. Den hardeste konkurrenten til Dokken er kanskje Marineholmen, hvor det allerede er et godt etablert havmiljø. Flere av aktørene er nå ute i media for å tale sin egen sak, men hvor den marine klyngen til slutt ender er det imidlertid opp til Statsbygg å bestemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no