Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MYE LEDIG: Dersom du ikke har bestilt rom, men ønsker å få med deg Sykkel-VM i Bergen er det fortsatt ledige hotellrom.

FORTSATT MULIG Å FÅ MED SEG TIDENES IDRETTSARRANGEMENT

Nesten annenhver seng
står tom under Sykkel-VM

«Bergen kommer til å bli stappfull av sykkelfrelste tilreisende», var tonen for noen måneder siden. Nå står nesten halvparten av byens hotellrom tomme under det som er et av verdens største idrettsarrangementer.

Torgeir Hågøy

tirsdag 19. september 2017 7:51 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23 )

– Frem til og med onsdag denne uken, så ligger nok belegget på mellom 50 og 60 prosent, sier Harald Riisnæs i First United. 
Selskapet har hatt ansvar for å koordinere overnattingene både for de konkurrerende lagene og andre tilreisende under Sykkel-VM. Forventningene var skyhøye og Sykkel-VM booket opp det meste av hotellrom i byen. Etterspørselen har ikke vært deretter.
– Interessen har nok vært noe lavere enn det vi så for oss, men fra og med torsdag og til og med helgen ligger belegget på rundt 90 prosent, sier Riisnæs.

Lavere belegg enn normalt
På grunn av manglende interesse har arrangøren gitt hotellene tilbake til hotellene. Dermed har de stått fritt til å fylle på med andre tilreisende. Problemet for flere av dem er at dette har skjedd for sent, samtidig som mange har fått med seg at «Bergen blir full» og dermed har lagt bergensturen til et annet tidspunkt.
– Fra og med torsdag er det smekkfullt, men i første halvdelen av Sykkel-VM, så er faktisk belegget lavere enn det vi normalt har i september, sier general manager ved Clarion Collection Hotel Havnekontoret, Hilde Berentsen.
Også hennes kollega ved Oleana Hotel, Rønnaug Nymark, melder om det samme.
– Vi skulle gjerne hatt høyere belegg enn det vi har under Sykkel-VM. Vi er veldig positive til arrangementer som Sykkel-VM, men de signalene som ble gitt har ikke blitt innfridd. Konsekvensen er at andre gjester, både næringsliv og de som ikke er sykkelinteresserte, har holdt seg unna Bergen denne uken. Jeg ønsker ikke å gi detaljer rundt belegget, men det kunne altså vært bedre, og sett i forhold til at vi kunne hatt en bedre balanse med også andre tilreisende, så taper vi nok penger på dette, sier Nymark.

Tar det igjen
Hos Berentsen på Havnekontoret er stemmingen god, selv om belegget ikke tar seg vesentlig opp før på torsdag. Da går Sykkel-VM inn i det som for mange er høydepunktene, nemlig finalene. Fra og med torsdag er det smekkfulle rom.
– Vi ser også at det er godt belegg i uken etter Sykkel-VM. Det tror vi har å gjøre med at de som har holdt seg unna under arrangementet kommer uken etterpå, sier Berentsen.
Hun forteller at året for deres del begynte ganske dårlig med et belegg som var svakere enn normalt.
– Sommeren har imidlertid vært veldig god og i august hadde vi rekordomsetning. Selv om denne delen av Sykkel-VM-uken begynner dårlig, så ligger september samlet an til en omsetningsvekst på 20 prosent. Det er noe vi har jobbet bevisst med i hele år. Vi skal ha betalt for rommene våre og det har gitt positive resultater, sier Berentsen.

Fortsatt ledig
For de som tenker at det hadde vært gøy å få med seg siste del av Sykkel-VM, så er det altså fortsatt mulig å sette seg på toget eller flyet og komme til Bergen.
– Vi har fortsatt flere ledige rom, sier Nymark.
Det er det også flere andre som har. Riisnæs i First United peker på flere mulige alternativer både i sentrum og litt utenfor.
– Man kan enten sjekke direkte hos hotellet selv eller via oss, men det er fortsatt fullt mulig å finne overnatting i Bergen under Sykkel-VM, sier Riisnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no