Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SELGER: Regiondirektør for Bonava i Norge, Andreas Hovden. (Foto: Bonava)

Selger 70 utleieleiligheter til Selvaag-kontrollert selskap

Boligutvikleren Bonava har solgt 70 leiligheter for utleie. Kjøper er et selskap kontrollert av Selvaag Gruppen, men også Grieg-familien er inne på eiersiden.

Torgeir Hågøy

torsdag 5. oktober 2017 8:05 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23 )

At vi nå har gjennomført det første investorsalget i Bergen er i tråd med Bonavas strategi for Norge, sier Torben Modvig, direktør for Bonava Norge og Danmark.

Salget av 70 utleieleiligheter på Sandsli er Bonavas første investorsalg, og utgjør en viktig milepæl for boligutvikleren. Kjøperen til investeringsprosjektet er selskapet Utleiebolig AS, hvor Selvaag Gruppen gjennom ulike datterselskaper sitter på rundt 60 prosent av aksjene. Grieg International er inne med en eierpost på 17,49 prosent. De resterende 25 prosentene av selskapet er fordel på syv mindre aksjonærer. Hva Utleiebolig AS har gitt for leilighetene er ikke kjent, men med en snittpris på cirka 2,5 millioner kroner snakker vi om et beløp i størrelsesorden 175 millioner kroner.

Bonava forventer byggestart i år og overlevering av leilighetene i første halvdel av 2019. Med store tomtekjøp på Askøy, Sandsli og Tine meieriet på Minde har Bonava de siste seks månedene kjøpt tomter til utvikling av til sammen cirka. 1100 boliger. At interessen på Sandsli fortsatt er stor, understrekes av at boligutvikleren nettopp gjort sitt andre tomtekjøp i området.

I sommer gikk Bonava i salg med sitt første boligprosjekt på Sandsli, og salget går over all forventning forteller Andreas Hovden.
– Vi ser en etterspørsel av leiligheter som tiltrekker seg forskjellige kundegrupper i området. Området legger til rette for de fleste livssituasjoner med nærhet til arbeidsplasser, gode skoler, Bybanen, innkjøpsmuligheter og aktiviteter, sier Hovden, som legger til:
– Arbeidsplassene og den gode infrastrukturen i området bidrar til at kundene våre gjør en god investering.

Torben Modvig er ikke i tvil om at det norske boligmarkedet er attraktivt for Bonava.
– Vi ser et stort potensiale i markedet, og vi opplever det som sunt og stabilt. Bare i 2017 har vi kjøpt byggeretter for cirka 112.000 kvadratmeter og arbeidet med å utvikle organisasjonen i Bergen fortsetter, sier Modvig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no