Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

REAGERER: Kjetil Smørås er lite fornøyd med at han og hotellkjeden hans ikke får delta i statlige hotellanbud. (Foto: Grand Hotel Terminus)

Nektes å delta i statlig hotellanbud

Mindre hotellkjeder ekskluderes fra å delta i konkurransen om større statlige hotellavtaler. Det får hotelldirektør Kjetil Smørås til å reagere.

Torgeir Hågøy

tirsdag 13. februar 2018 8:40 (Oppdatert 8. mai 2018 7:22 )

– I flere år har vi sett at staten diskriminerer lokale leverandører. Det opplever mange små og mellomstore bedrifter i en hel rekke næringer. Årsaken er at staten sentraliserer sine innkjøp på en rekke områder, sier Kjetil Smørås til Bergens Tidende.

Smørås eier hotellkjeden De Bergenske som har fem hoteller i Bergen. For ikke lenge siden leverte han anbud til Sykehusinnkjøp, en enhet som samordner innkjøpene til alle de fem regionale helseforetakene i Norge.
– I sitt anbud krever de at hotell-tilbydere må kunne stille med tilstrekkelig hotellkapasitet i fem av de største byene i Norge. Det er det bare tre hotellkjeder som kan gjøre. Dermed blir det et lite oligopol av dominerende hotellkjeder som kan konkurrere om denne kontrakten, sier Smørås til BT.

Sjef for Konkurransetilsynet, Lars Sørgard, skjønner godt frustrasjonen til hotelleieren, og mener han på generelt grunnlag har helt rett i sine innvendinger.
– Det bør ikke være noe problem å dele opp og rigge et slikt anbud på en måte som gjør det mulig å delta både for små hotellkjeder, og for den saks skyld enkelthoteller, sier Sørgard til BT.

Smørås tror ekskluderingen skyldes at Sykehusinnkjøp er opptatt av å gjøre det bekvemt og mindre arbeidskrevende for seg selv. Administrerende direktør for Sykehusinnkjøp, Kjetil M. Istad, avviser overfor BT at hans organisasjon får en enklere jobb med færre tilbydere.
– En slik praksis ville undergrave det vi holder på med. Vi lever jo av konkurransen, sier han til avisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Har store planer for Spectrum-bygget i Fyllingsdalen

Nyheter / torsdag 11. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no