Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Hemfosa Samfunssbygg har kjøpt Hansagården av Lie Gruppen og EGD Property. (Foto: Lie Gruppen)

Svensker kjøper Hansaparken

Det svenske selskapet Hemfosa Samfunnsbygg har kjøpt Hansaparken i Bergen.

Torgeir Hågøy

onsdag 4. april 2018 7:00 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32 )

– Vi har jobbet med eiendommen siden 2001, så det er klart det er litt vemodig, sier eiendomssjef i Lie Gruppen, Roy-Eddy Lie.

Hemofsa Samfunnsbygg har kjøpt eiendommen Hansagården som består av eiendommene Kalfarveien 74,76,78 og 82. Samlet eiendomsmasse er på hele 34.000 kvadratmeter. Eiendommen har blitt utviklet av Lie Gruppen siden 2001, men i 2008 fikk de med seg EGD Property som likeverdige eiere.
– Eiendommen er nå så å si ferdig utviklet og for oss som stort sett holder på med utvikling var det derfor naturlig å selge, sier Lie.

Eiendommene er et samfunnsbygg, altså en eiendom hvor majoriteten av leietakerne er direkte eller indirekte offentlig finansiert. Eiendommene passet derfor godt for Hemfosa Samfunnsbygg. For vel et år siden kjøpte de Myrdalsvegen 22, hvor DNB Næringseiendom var selger. I en pressemelding sier selskapet at de har som målsetning å bli en ledende aktør innenfor samfunnseiendom på Vestlandet.

– Med kjøpet av Hansagården fortsetter vi arbeidet med å etablere oss som industriell aktør i Bergen. Vi har et langsiktig mål om å bli en ledende aktør innenfor samfunnseiendom på Vestlandet. Hansagården er flott eiendom som passer vår langsiktige forvaltningsfilosofi. Vi ser frem til å bli bedre kjent med eiendommen og våre nye leietakere, sier Simon Venemyr Ottersland i Hemfosa Samfunnsbygg.

Bergen Byarkiv, Høyskolen Kristiania og Universitetet i Bergen står for cirka 85 prosent av leieinntektene som totalt er på 33,3 millioner kroner. Leieavtalen har en snitt gjenværende løpetid på vel åtte år. Ingen av partene vil si noe om prisen, men Estate Vest erfarer at den skal ligge i størrelsesorden 400 til 450 millioner kroner.

DNB Næringsmegling var megler ved salg av eiendommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Har store planer for Spectrum-bygget i Fyllingsdalen

Nyheter / torsdag 11. april 2024

Bystyret vedtok boligprosjekt på Paradis

Nyheter / onsdag 10. april 2024

Selger kombibygg med leieinntekter på 4,4 mill.

Nyheter / onsdag 10. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no