Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

fiskeriminister Per Sandberg har gitt Statsbygg i oppdrag å starte jakten på tomten til et nytt bygg for Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. (Foto: FrP)

Nå starter Statsbygg den marine tomtejakten

Aktørene har posisjonert seg i lang tid, men nå har Regjeringen endelig gitt Statsbygg oppdraget med å søke etter mulige tomter til Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratets nybygg i Bergen.

Torgeir Hågøy

tirsdag 17. april 2018 11:17 (Oppdatert 12. april 2019 16:18 )

– Bergen er et kraftsentrum for marin forskning og utvikling. Det skal byen også være i fremtiden. Nå tar vi ett steg videre i arbeidet med å samle Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Regjeringen vedtok i fjor høst å utrede videre en samlokalisering av Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet i et nybygg i Bergen. En foreløpig kartlegging Statsbygg har gjort, viser at det er flere mulige tomter for et slikt bygg. De to som kanskje har utpekt seg som mest aktuelle er Nøstet og Marineholmen.
Nærings- og fiskeridepartementet starter nå avklaringsfasen for hvor det nye bygget kan bygges. Statsbygg har fått i oppdrag å gjennomføre et åpent tomtesøk. Regjeringen tar utgangspunkt i at det nye bygget vil bli et formålsbygg, det vil si et spesialisert bygg med flere typer laboratorier, og at Statsbygg skal være byggherre.

Nærings- og fiskeridepartementet skal opprette en rådgivende prosjektgruppe sammensatt av brukere av bygget samt involverte departementer. Prosjektrådet vil ledes av Nærings- og fiskeridepartementet med Statsbygg som sekretariat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no