Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Therese Schütz Pettersen (46) (t.v.) og Jannicke Seljevoll Herleiksplass (40) er de mestselgende meglerne til Eiendomsmegler Vest. (Foto: Torgeir Hågøy)

Solgte boliger for trekvart milliard

Ingen i Eiendomsmegler Vest-systemet selger flere boliger enn Therese Schütz Pettersen (46) og Jannicke Seljevoll Herleiksplass (40). Sammen solgte de i fjor boliger for over 750 millioner kroner.

Torgeir Hågøy

tirsdag 24. april 2018 20:55 (Oppdatert 12. april 2019 16:18 )

Therese Schütz Pettersen (46) og Jannicke Seljevoll Herleiksplass (40)

– Jeg solgte i fjor 80 boliger for tilsammen cirka 320 millioner kroner, sier Therese Schütz Pettersen (46) som jobber ved Eiendomsmegler Vest sitt kontor på Nesttun.
Kollega Jannike Seljevoll Herleiksplass (40) bor og jobber på Geilo, hvor hun selger fritidsboliger. Hun rundet i fjor et samlet salg på over 400 millioner kroner. Det betyr at de to i fjor solgte boliger og fritidsboliger for rundt 750 millioner kroner.
– Det ble et bra år, sier Jannike Seljevoll Herleiksplass.

Vant til å ligge i toppen
Det er ikke første gang at de to kvinnene topper meglerlistene til eiendomsmegleren. Therese har vært inne i toppen siden 2012 og Jannike har vært helt på topp siden Herland Eiendom ble en del av Eiendomsmegler Vest i mai 2016. Av 70 meglere er det altså to kvinner, som begge har passert 40, som troner på toppen av meglertronen, og de har gjort det i flere år. De legger ikke skjul på at det krever sin kvinne og at det er travle dager.
– Det er klart det er travelt. Slike resultater kommer ikke av seg selv, men jeg føler ikke at jeg går glipp av noe. Jeg liker at det er litt puls, selv om det til tider er et puslespill å få både arbeidsdag og privatliv til å henge sammen, sier Schütz Pettersen.
– En travel hverdag som megler, i tillegg til å ta hånd om barn, venner og fritid, har nok gitt oss begge en master i logistikk, sier Seljevoll Herleiksplass.

Solgte etter nattvisning
Mens Schütz Pettersen har to barn på 14 og 16, så har Seljevoll Herleiksplass to barn på 17 og 20. De er begge to gift og sistnevnte har en mann som jobber offshore. Det har til tider gitt noen utfordringer, kanskje spesielt da barna var mindre.
– Som hyttemegler kjører jeg enkeltvisninger. Det betyr at jeg må ha visning når interessentene er til stede. Derfor har det nok hendt at barna satt og ventet i bilen i pysjen, mens jeg hadde visningen, sier Seljevoll Herleiksplass.
Det mest spesielle var imidlertid da hun fikk en telefon fra noen som lurte på om de kunne ta nattoget fra Bergen til Geilo for å gå på visning og så ta nattoget fra Oslo tilbake samme natt.
– Toget fra Bergen kom til Geilo klokken 02, mens Oslo-toget gikk fra Geilo klokken 03. Jeg hadde altså et visningsvindu på en én time. Min søster var tilfeldigvis på besøk, noe som gjorde at jeg fikk gjennomført visningen. Det endte med at kunden vant budrunden på leiligheten som hadde frist klokken 10 neste dag, sier Seljevoll Herleiksplass.

Tror på et godt år
Og akkurat der ligger nok mye av suksessoppskriften. Begge to lever og ånder for jobben sin. Arbeidstiden er i praksis hele døgnet.
– Vi er engasjerte og oppleves nok som sprudlende. Kombinert med god kvalitet på det vi gjør er det med å bidra til at kundene opplever at de er i trygge hender. For meg er dette helt avgjørende. De må oppleve at vi er et team, sier Schütz Pettersen.
Hun forteller at året har begynt godt, selv om markedet er noe mer avventende enn det har vært de siste årene.
– Jeg opplever at det er økt optimisme, men det er fortsatt langt mellom de gode budrundene, sier Schütz Pettersen, som før sommeren har rundt 15 boliger som skal ut i markedet.
– Selv om budrundene ikke er helt der vi skulle ønske, så skjer det mye og 2018 ligger an til å bli et godt år, sier hun.
Som hyttemegler jobber Jannike litt annerledes. Hun har hele tiden flere eiendommer i prosess, og for øyeblikket har hun et sted mellom 30 og 40 boliger i eller på vel ut i markedet.
– Den gode vinteren gjør at mange ønsker seg hytte i fjellet og det er noe vi helt klart merker på etterspørselen, sier hyttemegleren.

Sikter mot milliarden

Etter mange år i bransjen nøler de ikke med å anbefale yrket for unge jenter som nå sitter og vurderer hva de skal bli.
– Men de må være klar over at slike resultater ikke kommer av seg selv. Det krever knallhard jobbing. For oss har imidlertid dette blitt en livsstil og vi har det utrolig gøy hver eneste dag, sier Schütz Pettersen.
De mener begge to at megleryrket er et yrke å bli gammel i.
– Helt klart. Det er ikke sikkert at vi klarer dette tempoet hele veien, men det går fint an å selge seg litt ned og likevel levere godt og fungere fint som megler, sier Schütz Pettersen.
– Jeg kommer til å fortsette så lenge jeg synes dette er gøy, noe jeg tror blir lenge, sier Seljevoll Herleiksplass.
Etter å ha oppnådd høye salgsvolumer år etter og sist i 2017 et samlet volum på 750 millioner kroner, så sier det seg nesten selv hva som er målet til de to damene.
– Vi må jo klare milliarden før gi gir oss, sier Schütz Pettersen.
– Det er jeg overbevist om at vi klarer, sier Seljevoll Herleiksplass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Har store planer for Spectrum-bygget i Fyllingsdalen

Nyheter / torsdag 11. april 2024

Bystyret vedtok boligprosjekt på Paradis

Nyheter / onsdag 10. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no