Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Havforskningsdirektør, Sissel Rogne, ønsker seg til Dokken. (Foto: Havforskningsinstituttet)

Vil ikke til Marineholmen

Statsbygg jakter nå plassering av nytt bygg for Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. Nå sier førstnevnte at de ikke vil til Marineholmen, og dermed er det duket for full strid om plasseringen av nybygget.

Torgeir Hågøy

tirsdag 8. mai 2018 8:30 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32 )

– Vi kan ikke legge Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet på en knøtaplass inne bak to broer, sier Havforskningsdirektør Sissel Rogne til Bergens Tidende. (Abo.)

1000 arbeidsplasser skal finne et nytt sted å bo. Posisjoneringen fra aktørene har pågått i lang tid, og alternativene som har fått mest oppmerksomhet er Marineholmen og Dokken. UiB ønsker seg Marineholmen, men det vil altså ikke Havforskningsinstituttet være med på.
– Universitetet i Bergen har hele den marine infrastrukturen, inkludert laboratorier, samlet på Marineholmen. Aktiviteten på Marineholmen utgjør allerede landets største marine klynge. Det kan bygges 100.000 nye kvadratmeter der, sier Rune Indrøy, som er direktør myndighetskontakt ved universitetsdirektørens kontor, til Bergens Tidende.

– Nå må UiB lytte til og ta mer hensyn til hva vi ved Havforskningsinstituttet mener. Vi er opptatt av at havbyen Bergen skal ha mulighet til å vokse, og at aktørene skal ha ekspansjonsmuligheter. Da er en liten tomt innenfor to broer ikke løsningen, svarer Rogne.
De aktuelle alternativene er Marineholmen, Dokken, Tollbodkaien, Laksevåg, Hegreneset og Byneset på Askøy. Rogne peker på Dokken som det mest aktuelle alternativet.

– Det arealet som i dag synes å være mest attraktivt er kaiarealene ved Sydnesfluene. I dag har Bring lager og distribusjonssentral i området, men de skal fraflytte sine lokaler i løpet av kort tid. På det nåværende tidspunkt ønsker Havforskningsinstituttet en avklaring fra Kystverket om det vil være mulig å skille ut deler av kaiarealene ved Sydnesfluene til bruk for formålsbygg for Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet, sier Rogne til BT.
Hun peker også på Laksevåg og Tollbodallmenningen som aktuelle plasseringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no