Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FLERE TOMME ROM: Belegget i Bergen går nedover, men losjiinntektene øker. Bildet er av Scandic Hotel Ørnen. (Foto: Torgeir Hågøy)

Hotellbelegget i Bergen faller mest i landet

I første halvår har rombelegget i Bergen falt med 2,8 prosent. Det er mest i landet.

Torgeir Hågøy

onsdag 15. august 2018 3:00 (Oppdatert 12. april 2019 16:16 )

Ferske tall fra Benchmarking Alliance som er bearbeidet av Wiederstrøm Hotel Consulting viser at hotellbelegget i Bergen fortsetter å falle. Det skriver Dagens Næringsliv. Per første halvår har nesten halvparten av alle hotellrommene i Bergen stått tomme. Samlet oppnådde hotellene i byen et belegg på årets seks første måneder på bare 55,3 prosent, mot 58,1 prosent på samme tid i fjor.

Bergen har normalt vært beleggs-vinner, med et belegg på rundt 70 prosent. Dette er nå snudd på hodet. Sammenlignet med flere av landets største byer ligger Bergen nå nesten på bunn, bare slått av Stavanger som fortsatt har lavere belegg. Her har imidlertid trenden snudd og belegget er nå på vei oppover igjen. Per første halvår var belegget i oljebyen på 48,1 prosent, mot 46,7 prosent på samme tid i fjor. Til sammenligning er belegget i Oslo per første halvår på 68,7 prosent. Tromsø topper statistikken med et belegg på hele 72 prosent.

Årsaken til det fallende belegget i Bergen er selvfølgelig at det har kommet veldig mange nye hotellrom i Bergen de siste årene. Samlet har det de siste årene kommet mer enn 2000 nye hotellrom i byen mellom de syv fjell. Samlet antall rom er nå på over 6000 rom og ytterligere rundt 1000 nye er planlagt.

Selv om belegget er på vei nedover er ikke bildet helt svart. Belegget går ned, men antall solgte rom har gått opp. Per mai i år ble det solgt hele 457.000 romdøgn, noe som er det høyeste antatallet noen gang. Losjiinntektene per mai var også de høyeste noen gang og på årets fem første måneder omsatte hotellene i Bergen for rett i underkant av 400 millioner kroner. Det viser tall fra rådgivingsselskapet Norsk Hotellrådgivning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no