Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

RADARPAR: Trond Lorentzen og Øyvind Rydland jobber godt sammen. (Foto: Torgeir Hågøy)

En unik mulighet til å lære av en av de beste

Kombinasjonen ung og sulten, og en av bransjens mest erfarne meglere, har vist seg å være svært heldig for Eiendomsmegler Vest.

Torgeir Hågøy

onsdag 19. september 2018 2:00 (Oppdatert 12. april 2019 16:16 )

Trond Lorentzen har jobbet med salg av boliger siden 1986 og er med det en av Bergens mest erfarne meglere. Øyvind Rydland er en av bransjens minst erfarne, men han har pågangsmot og stor vilje til å lære. Sammen er de to kanskje Eiendomsmegler vests mest vellykkede salgsteam. 
– Vi har økt salget siden i fjor med cirka 15 prosent og ligger på topp tre på salgslistene hos Eiendomsmegler vest, sier Lorentzen.

Skulle ta del i hele prosessen
For et års tid siden ble han spurt om det kunne være interessert i å være mentor for en ung megler som fortsatt gikk på eiendomsmeglerstudiet. Lorentzen sa seg villig til å ta på seg jobben og fikk selv velge hvem han ville ta under sine vinger. Valget falt på Øyvind Rydland.
– Han fremsto som en person som hadde lyst til å lære og gjøre ting på en skikkelig måte. Samtidig som han var på hugget var han og behagelig og rolig å omgås, sier Lorentzen.
Tanken til Eiendomsmegler vest var at personen skulle involveres mer i det daglige arbeidet enn en vanlig meglerassistent. Den aktuelle kandidaten skulle ta del i hele salgsprosessen.
– Slik kunne jeg bli avlastet fra en del kontorarbeid og heller konsentrere meg mer om kundekontakten. Dette har bidratt til økt kapasitet og dermed også økt salg, sier Lorentzen.

Gull verd
– For min del var jeg ikke i tvil da jeg fikk dette tilbudet. Jeg har jobbet med Trond før og så på dette som en unik mulighet til å lære faget av en av bransjens beste meglere, sier Rydland.
Han går nå siste året på meglerstudiet og har jobbet med Lorentzen i et års tid. Han tar seg blant annet av innhenting av dokumenter og informasjon om de enkelte eiendommene, samt at han får opplæring i hva de enkelte dokumentene er og hvorfor de er viktige. Han er også med og arrangerer visninger, og er med på budrunder, men han har ikke lov til å holde budrundene alene.
– Han skriver og de fleste salgsoppgavene og er med i de strategiske vurderingene for hver eiendom. Hva det er som for eksempel gjør at en eiendom ikke selger og hva er det som skal til for å få den solgt, sier Lorentzen.
– I stedet for bare å lære meglerteori får jeg erfare hvordan det er i praksis. For meg er det gull verd, sier Rydland.

Smart rekruttering
Rydland har fortsatt et år igjen på skolebenken før han skal ut i arbeidslivet for fullt. Hvor og hvem han skal jobbe for er ikke avklart ennå, men man skal vel ikke se bort fra at det blir hos nettopp Eiendomsmegler vest.
– For oss er dette en måte å rekruttere nye, dyktige meglere på. Hva som skjer fremover får vi komme tilbake til, men denne måten å rekruttere på er trolig noe vi kommer til å gjøre mer av. Vi ser at det fungerer både i forhold til selve rekrutteringsprosessen, men også i forhold til at meglere med god erfaring får en avlastning og kan konsentrere seg mer om kunderettet arbeid. Det gjør at det kan bli enklere å kombinere en travel jobb med familieliv, samtidig som flere kanskje står i jobben lenger. For oss er i alle fall dette en løsning som har fungert kjempefint, sier Lorentzen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no