Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

I dag brukes ca. 921 dekar til golfbane. (Foto: Fana Sparebank Næringsmegling)

Selger 1.162 dekar på Frekhaug

Ifølge selgeren, Hordaland fylkeskommune, kan eiendommene ha potensial for fremtidig utvikling og utbygging.

Tore Årdal

tirsdag 16. oktober 2018 5:00 (Oppdatert 12. april 2019 16:18 )

Hordaland fylkeskommune ønsker å selge tre eiendommer på Frekhaug i Meland kommune «til en best mulig pris». Fylkeskommunen mener at eiendommene kan ha et potensial for fremtidig utvikling og utbygging.

– Det vil imidlertid kreve betydelig arbeidsinnsats og økonomiske utlegg før man eventuelt kommer så langt. Av den grunn ønsker fylkeskommunen å inngå en opsjonsavtale med en kjøpsrettighet, skriver Fana Sparebank Næringsmegling i prospektet.

Samlet areal for de tre eiendommene er på ca. 1.162 dekar. Av disse er 921 dekar utleid til golfbane. I tillegg kommer eiendom på 5.352 kvadratmeter som omfatter klubbhus, driftsbygning og området rundt – også dette utleid til golfanlegg.

Den tredje eiendommen er på 235 dekar, hvorav ca. 15 dekar er fulldyrket mark – utleid på kort sikt. Utover dette er det mye skog og friområder. De siste årene har området også hatt fellingsløyve for 3 hjort.

Hvis det blir åpnet opp for utbygging, vil det også være usikkerhet om graden av tillatt utbygging. Fylkeskommunen ønsker derfor at eiendommenes samlede pris skal gjenspeiles av eiendommens fremtidige verdi for en utbygger/kjøper.

– For å redusere kjøpers risiko, og samtidig imøtekomme fylkeskommunens ønske om en best mulig pris, ønsker man at fremtidig tillatte utbygging i størst mulig grad «styrer» den endelige pris på eiendommene. Med opsjonshaver/potensiell kjøper vil det derfor bli inngått en avtale med 3 faser og med 3-delt avtalesum, hvorav kun én av delene er gjenstand for bud, heter det i prospektet.

Mot en opsjonspremie på 3 millioner kroner vil potensiell kjøper få en opsjonsavtale som gir en rett, men ikke plikt, til å kjøpe eiendommene. Første opsjonsperiode vil ha en varighet på inntil 6 år, med mulighet for forlengelse.

Fylkeskommunen vil i 10 år fra overtagelse – etter gitte betingelser – ha rett til å kjøpe eiendommen tilbake. Disse betingelsene er bundet opp mot «kjøpers manglende igangsettelse i forhold til de muligheter som reguleringsplanen setter».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no