Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Høyres byrådslederkandidat i Bergen, Harald Victor Hove.

Slik kan Bergen bli en bedre by

Høyres Harald Victor Hove gikk ut på Facebook og ba bergenserne komme med forslag om hvordan Bergen kan bli en enda bedre by å bo i. Styrk sentrum, bomiljøene og kollektivtransporten, var noen av svarene.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 5. februar 2019 8:00 (Oppdatert 12. april 2019 16:17 )

Det var i etterkant av Bergenkonferansen i midten av januar at Høyres byrådslederkandidat i Bergen, Harald Victor Hove, var ute på Facebook og spurte hvordan Bergen kan bli en enda bedre by å bo i.

I tillegg til forslag om å kutte bompenger og ha bedre og billigere kollektivtransport, var det flere forslag som tok for seg byutviklingen.

Thomas Ottesen, markedssjef i Bergen Sentrum, var ikke overraskende opptatt av nettopp sentrum.

– Gjør det enklere å utvikle boliger og arbeidsplasser i sentrum. Gjør det enklere å komme seg til og fra sentrum. Styrk rammevilkårene for næringsdrift i sentrum. Det lønner seg mest både for regionen og miljøet, i lengden, skrev Ottesen.

Bystyrerepresentant Rasmus Haugen Sandvik fra Arbeiderpartiet tok til orde for kollektivtrafikken.

– Raskere omlegging til et kollektivt banenett i sentrale strøk, og supplerende busser slik at Bergen understøtter Norges forpliktelser i internasjonale avtaler og utviklere får forutsigbarhet hva gjelder retningen på byens primære utvikling. Drive aktiv offentlig byplanlegging slik at individ og familier ikke blir avhengige av bil og har alle viktige tilbud i gang- og sykkelavstand, skrev Haugen Sandvik.

Tidligere Bergen-ordfører Trude Drevland var opptatt av eldrebølgen som kommer i årene fremover:

– Vi har nå ca. 635 000 over 63 i landet! Det vokser til ca. 1million i 2030ish! Livsløpsboliger, nærmiljø inkl. Bergen sentrum som er lett å bevege seg i, transportsystemer som gjør livet enklere, turløyper, benker i alle bydeler, gode muligheter for et sosialt liv og gode muligheter for at de voksne kan skaffe seg gode boliger og få assistanse fra frivillige og andre!! Dette er bare noe!

En engasjert bergenser mener det bare er å glemme Bybanen over Bryggen.

– Lag tunnell! Slutt å selge gamle hus til hushaier, vi vil ha barnefamilier inn i sentrum… slutt å bygge store sentre utenfor byen vår, sentrum vil dø….. få mer liv på både Torget og Bryggen hele året….. la nisjebutikker få levevilkår i byen vår, vi har nok kjeder!!!! Bygg ikke såkalte signalhus innenfor sentrum, nok overtramp der.

– Elsparkesykler med tilsvarende ordning som bysyklane, var et annet forslag som Harald Victor Hove omtalte som «en vill og stilig idé som vi absolutt tar med oss».

Selv om mange tok til ordre for å styrke sentrum, var det også flere som var opptatt av at det må bygges boliger i nærmiljøene hvor folk bor ute i bydelene.

– Skal Bergen bli en god by å bo i må vi få bygge boliger i vårt nærmiljø i Ytrebygda mot Hjellestad – vi ønsker ikke å bo rundt rådhuset, kommenterte en.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no