Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HEIMTUN. De nye blokkene skal bygges i et eksisterende småhusstrøk. Det grønne bygget er Obos´ prosjekt Straumehagen som er ferdigstilt og innflyttet.

Vil ha 73 leiligheter på Straume

Nå er det bare kommunestyret som kan stoppe planene.

Glen Widing

torsdag 7. februar 2019 10:41 (Oppdatert 12. april 2019 16:17 )

Plankomiteen i Fjell kommune gikk tirsdag inn for å godkjenne detaljreguleringsplanen for Heimtun på Straume. De fulgte dermed rådmannens innstilling, så nå går saken videre til endelig behandling i kommunestyret.

Dette nye boligområdet ligger i randsonen til Sotra Kystby, like sør for Sartor Senter. Planen omfatter inntil 73 leiligheter i blokker opptil fem etasjer og eventuelt rekkehus. Kommunestyret i september i fjor utsatte saken, blant annet for å få en helhetlig vurdering av området. I planforslaget er det satt krav om etablering av både rundkjøring, fortau og sykkelfelt.

Komitéen vedtok også at forslag til detaljregulering for Maimyra på Brattholmen, blir lagt ut til offentlig ettersyn. Planområdet er 29 mål, og formålet er å legge til rette for totalt 72 boliger i form av rekkehus og leilighetsblokker, med utearealer og infrastruktur.

Nei til næring

Med seks mot tre stemmer (Sotralista, Frp og Sp) sa komitéen imidlertid nei til å starte arbeidet med reguleringsplan for detaljvarehandel, kontor og industri ved Mustadvatnet på Knarrvika.

– Komitéen støtter dermed innstillingen fra rådmannen. I saksbehandlingen viser rådmannen til at et slikt tiltak er i strid med gjeldende plan for området (Områderegulering for riksveg 555 Sotrasambandet) der det står at det «ikkje er tillate med detaljhandel», melder kommunen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no