Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FREMTIDSRETTEDE BOLIGER: Her skal det komme «fremtidsrettede boliger med sentral beliggenhet og et svært godt tilbud for offentlig kommunikasjon». Ill: OG Arkitekter

Miliarium vil bygge 250 boliger på Fjøsanger

Gjennom en lengre periode har Miliarium Bolig sikret seg et tomteområde på 9,5 dekar rundt bybanestopp, og ønsker å oppføre opptil 200-250 boliger i ulike størrelser.

Tore Årdal

onsdag 6. mars 2019 6:56 (Oppdatert 14. august 2019 21:13 )

Tomteområdet på 9,5 dekar omslutter det som i dag er en byggeplass for Kristianborg bybanestopp, hvor både den fremtidige bybanen og verdens lengste sykkeltunnel på 3 kilometer, fra Mindemyren til Fyllingsdalen, skal gå inn i Løvstakken.

Utviklingstomten består i dag hovedsakelig av eneboliger som med årene har blitt inndelt i hybler eller mindre leiligheter.

– Fantastisk mulighet

– Denne tomten gir oss en fantastisk mulighet til å bygge fremtidsrettede boliger med sentral beliggenhet og et svært godt tilbud for offentlig kommunikasjon for de som vil bo nær turområdene på Løvstakken samt være 15 minutter fra Bergen sentrum på bybanen, som skal stå ferdig i 2022, sier Martin Høeg Haanes, utviklingsdirektør i Miliarium Bolig AS.

Han har ikke anledning til å kommentere hva selskapet har betalt for tomtene.

Gode bokvaliteter

En fremtidig bebyggelse skal gi gode bokvaliteter på selve tomten, samtidig som den vil redusere støy for eksisterende bebyggelse lengre opp mot Løvstakken.

– Boliger på denne tomten vil ha en plassering i forhold til Bybanen, gang – og sykkelveier og store arbeidsplasser som gjør det til et av de fremste prosjektene i Bergen i forhold til samordnet areal og transportplanlegging og Bergen kommunes ambisjoner om gå og sykkelbyen, sier Osmund Olav Lie, daglig leder for OG Arkitekter.

Reguleringsarbeidet er påbegynt, og det planlegges for førstegangsinnsendelse til våren. Foreløpige planer, utarbeidet av OG Arkitekter, inkluderer 200 – 250 boliger av ulike størrelser samt et tjenestetilbud for nærområdet.

Bærekraftig byutvikling

Med umiddelbar nærhet til Mindemyren vil boliger komplementere de omtrent 20 000 fremtidige arbeidsplassene der.

– Utvikling av boliger rundt bybanestopp er et stort fokus for Bergen Kommune og et viktig verktøy i en bærekraftig byutvikling. Vi ønsker å jobbe tett med Bergen kommune for å realisere et prosjekt som alle involverte kan være stolte av, sier prosjektleder Per Otto Hvidsten i Miliarium Bolig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no