Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

144 ROM: Citybox Danmarks plass har 144 rom – en god miks av enkelt-, dobbelt- og familierom. Foto: Citybox

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Bergensselskapet Citybox ønsker å skape en grønn oase rundt Norges nest mest trafikkerte veikryss.

Tore Årdal

torsdag 16. mai 2019 14:05 (Oppdatert 30. august 2019 11:57 )

Citybox, som ble etablert av tidligere byrådsleder Martin Smith-Sivertsen, åpnet sitt første hotell i Bergen i 2006. Siden den tid har hotellkjeden utvidet med et hotell i Oslo, og nå står Citybox Danmarks plass for tur.

Hotellet åpnet for gjester mandag 13. mai. Det har totalt 144 rom – en god miks av enkelt-, dobbelt- og familierom. I tillegg er det en suite på toppen.

Annerledes utforming

– Hotellrommene har en litt annerledes utforming, hvor vi blant annet har bygget inn et vindusmøbel, slik at man kan sitte i vinduskroken og se utover byen. Bygget er grønt utvendig, og gjennom interiøret har målet vært å skape følelsen av en grønn oase. Det synes vi er en fin kontrast til trafikkerte Danmarks plass, sier administrerende direktør Eivind Hjulstad i Citybox.

Interiøret på Citybox er skandinavisk, og hovedfokuset er at det skal være funksjonelt.

– Den skandinaviske designstilen er veldig populær både i Norge og i resten av Europa. Vi har også lagt vekt på små detaljer som egenproduserte bilder på rommene med motiver fra lokalområdet og naturen i fjellene rundt, sier Hjulstad.

Street food

Resepsjon og lobby ligger i første etasje sammen med street food-restauranten JAJA og spa-anlegget Metime. Disse områdene glir over i hverandre og fungerer som en helhet. Det grønne temaet går igjen både i selve hotellet, men også rundt fellesområdet, spa-anlegget og restauranten. I kjelleretasjen er det indisk restaurant og squashbane.

– Hotellet ligger i et spennende område som er i sterk vekst. Det er denne veien byen strekker seg, og vi gleder oss til å ta del i denne utviklingen. Sammen med JAJA, Metime og Milepel vil vi tilføre nytt liv til Danmarks plass og områdene rundt, sier Hjulstad.

Smekkfulle hoteller

Hotellgjester vil ikke oppleve Danmarks plass som usentralt?

– I høysesongen er det stort sett smekkfullt på alle hoteller i Bergen, og vi tilbyr lavere priser enn sentrumshotellene. Vi tror også at denne beliggenheten vil fungere godt for forretningsreisende, for her er det både parkeringsmuligheter og bybane nesten rett utenfor døren. Setter man seg på en bysykkel, er man i sentrum på bare få minutter, svarer Hjulstad.

Blir det flere Citybox-hoteller i Bergen?

– Man skal aldri si aldri. Vi ser i alle fall etter flere lokasjoner i Oslo, sier han.

Rundt årsskiftet åpner selskapet også et hotell med 272 rom i Tallin. Dette hotellet blir beliggende i det nye urbane området Porto Franco ved sjøen i den estiske hovedstaden. Dette blir det første hotellet som Citybox AS åpner i utlandet

Bygget på Danmarks plass eies av Milepel, som også står bak et spektakulært boligprosjekt på Skjoldnes med 75 boenheter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no