Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VÅGEN: Nå er det bestemt hvem som skal utforme byrommet rundt Vågen i Bergen. Ill.: Tegmark

Skal utforme Torget og Bryggen

Forslaget Mot Vågen vant alle tre delpremier i den begrensede plan- og designkonkurransen for byrommene rundt Vågen i Bergen.

Glen Widing

søndag 7. juli 2019 21:46 (Oppdatert 10. oktober 2019 9:24 )

Byrommene skal utformes av et team bestående av Asplan Viak, Rodeo arkitekter, Sanden + Hodnekvam arkitekter, Zenisk og Studio Holmedal. Dette innebærer et videre arbeid med helhetsplan for områdene rundt Vågen samt prosjektering av de to delområdene Bryggen – Nikolaikirkeallmenningen og Torget, ifølge en pressemelding.

– Dette var en fantastisk beskjed å få. Seieren gir teamet vårt videre jobb framover med utforming av noen av landets mest kjente byrom. Området skal styrkes som lokalt, regionalt og internasjonalt møtested, med tydelig historisk dybde, jubler avdelingsleder Lisbet Haug i Asplan Viak.

LES OGSÅ: Politikerne sa ja ny strategi

Hennes kollega Anne Gjesdal Bjørndal i Rodeo arkitekter er like glad.

– Vi er kjempestolte over at vi klarte å få i land et prosjekt som ivaretar helheten av oppdragsgivers ønsker og behov. Samtidig er det ekstra gøy å vite at vi har hatt en fantastisk god arbeidsprosess i teamet underveis. Dette skinner gjennom i form av et kreativt overskudd i vinnerforslaget, sier hun.

Kjerneteamet bestående av landskapsarkitekter fra Asplan Viak og arkitekter fra Rodeo og Sanden+Hodnekvam har jobbet tett sammen i konkurransen. De har gjennom hele konkurransen dradd veksler på et bredt sammensatt ressursteam bestående av noen av landets ledende fagpersoner innen kulturminnevern, trafikk, byplanlegging, belysning og produktdesign.

– Ny mobilitet, levende kulturmiljø, nærhet til vannet, nytt bygulv og mangfoldig byliv har vært viktige fokusområder i prosjektet Mot Vågen. Teamet ønsker at Torget og Bryggen skal spille en enda viktigere rolle i bergensernes hverdagsliv. Gjennom ny programmering av byrommene vil byens innbyggere og besøkende oppleve at fotgjengere, syklister og kollektivreisende gis prioritet i området, heter det.

– Et kjempeviktig prosjekt. At vi får muligheten til å arbeide videre med alle de tre deloppgavene, er overveldende, sier John Sanden og Ingvild Hodnekvam.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no