Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TAKLANDSKAP: Tilbygget danner et mangefasettert taklandskap. Fotomontasje: Artec

Vil bygge på og åpne hotell

BHG Eiendom AS ønsker å skape liv fra plan 1 i Rosenkrantzgaten 3, slik at første etasjen også kan brukes av andre enn hotellgjester.

Tore Årdal

tirsdag 20. august 2019 22:20 (Oppdatert 29. oktober 2019 10:45 )

– Det er ønskelig å etablere et hotell i bygget. Bergen kommune har ved tidligere anledning stilt seg positiv til bruksendring til hotell, skriver Sweco Norge i bestilling av forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE).

Henvendelsen gjelder Rosenkrantzgaten 3, og er gjort på vegne av BHG Eiendom.

I prosjektet et det «satt stor fokus på å skape liv fra gateplan, slik at det skal være en første etasje som også kan brukes av også andre enn hotellgjester»

– Det er eksempelvis ønskelig å gjenoppta det opprinnelige bakeriet (Martens) til et nytt bakeri i første etasje. Det vil gjennomgående være stort fokus på å reetablere opprinnelige arkitektonisk uttrykk, skriver Sweco Norge.

Dagens bygningsmasse, spesielt i front mot Rosenkrantzgaten er verneverdig, og tiltakshaver har stor fokus på å bevare dette arkitektoniske uttrykket. BHG Eiendom eier hele bygningsmassen/kvartalet.

– Det er enkelte deler av eksisterende bygningsmasse som har et tilfeldig utrykk fra nyere tid, og spesielt rotete uttrykk på takfasaden. Man ser det som et potensial å fornye og bearbeide volumer på taket og inn med hensyn på eksisterende gårdsplass. Det er derfor ønskelig å skape sammenhenger i bygget slik at man får et renere arkitektonisk utrykk, og bygge på toppen av bygget, heter det i henvendelsen til PBE.

BHG Eiendom håper på dispensasjon fra høyder, slik at prosjektet ikke må gjennom en planprosess. Sweco Norge mener at en planprosess «ikke vil gi noe bedre beslutningsgrunnlag i det konkrete tilfellet».

– Det er etter ansvarlig søkeres mening gode grunner for å søke dispensasjon, mye på grunn av at dagens situasjon ikke er optimal. Det er avholdt møter med Byarkitekt, Byantikvar og Fylkeskonservator. Prosjektet er i lys av disse møtene nedskalert med høyder og bearbeidet volumer og uttrykk, skriver Sweco Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no