Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SAMARBEIDER: Fv: Hilde Kristin Njøten (data scientist i Spacemaker), Marthe Turnes Brøndbo (Enterprise Account Executive i Spacemaker), Ole Herbrand Kleppe (konserndirektør for eiendomsutvikling i BOB) og Kenneth Nielsen (prosjektdirektør i BOB).

BOB utvider samarbeidet med Spacemaker

BOB utvider samarbeidet med Spacemaker, som ved datakraft og algoritmer skal revolusjonere byggebransjen.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 17. oktober 2019 9:05 (Oppdatert 9. januar 2020 10:05 )

Vestlandets største boligbyggelag BOB er opptatt av å få flest mulig boliger i prosjektene og samtidig beholde de beste boligkvalitetene (best mulig solforhold, minst mulig vind og så lite støy som mulig). BOB utvider derfor nå samarbeidet med teknologiselskapet Spacemaker.

– Vi har testet teknologien på seks boligprosjekt. Vi får bedre prosjekter og sparer tid og penger på å bruke Spacemakers programvare, sier Ole Herbrand Kleppe, konserndirektør for eiendomsutvikling i BOB.

Ifølge BOB gir programvaren eiendomsutviklere og arkitekter mulighet til å kunne maksimere potensialet på en tomt basert på fysisk data, krav fra myndigheter og preferanser. Når BOB og andre utviklere skal bygge nye boligprosjekter, stilles strenge krav til områdets sol-, vind- og støyforhold. I tillegg skal nye prosjekter tilpasses eksisterende bebyggelse.

– Analysene i tidlige faser av boligprosjekter er tidkrevende. Med Spacemakers nye teknologi vurderes tusenvis av løsninger og gir oss raskere og bedre forslag, sier Kleppe.

Håvard Haukeland, CEO og medgrunnlegger av Spacemaker, sier de har hatt et svært godt samarbeid med BOB det siste året.

– BOB er et fremoverlent selskap som omfavner mulighetene som ny teknologi gir. Vi er veldig stolte over at de ser den store verdien Spacemakers programvare kan skape, og dermed velger å både fortsette, samt utvide samarbeidet, sier Håvard Haukeland.

Mindemyren

Blant prosjektene som skal bruke Spacemakers kunstige intelligens, er Mindemyren i Bergen. Området skal utvikles til et nytt boligområde og BOB skal utvikle boliger på den gamle NRK-tomten i Kanalveien og på BIR-tomten i Conrad Mohrs vei. Prosjektfasen er i gang og BOB håper på byggestart for de første av rundt 300 boliger i Conrad Mohrs vei i 2023.

– Mindemyren er et komplisert område å utvikle, med mye støyproblematikk som må håndteres. Kunstig intelligens gjør det mulig å vurdere og teste flere tusen forslag for å finne den beste løsningen, forteller Kleppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no