Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TRAPPELØSNING: Boligene er tegnet med en trappeløsning, slik at bygningsmassen får en dynamikk som er tilpasset terrenget. (ABO Plan & Arkitektur/Tysseland Arkitektur)

Kuttet fra 26 til 15 boliger

Alvøen Holding AS vil bygge 15 boenheter på Torvmyra i Laksevåg bydel.

Tore Årdal

tirsdag 29. oktober 2019 10:44 (Oppdatert 19. januar 2020 23:42 )

På vegne av Alvøen Holding AS har ABO Plan & Arkitektur fremmet planforslag for et område på Torvmyra i Laksevåg bydel. Det ble avholdt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten i april 2015.

Torvmyra ligger ca. 2,5 km nord for Håkonsvern, 5,5 km fra Vestkanten senter og ca. 13 km fra Bergen sentrum. Planområdet er på 6,5 dekar og ligger vestvendt på en skrånende tomt som grenser til den kommunale veien Torvmyra i sørøst.

I det opprinnelige forslaget ble det skissert konsentrert boligbebyggelse, horisontaldelte leilighetsbygg med 24 boenheter fordelt på 4 bygg på 2 etasjer med loft. Kommunen var imidlertid negativ til planforslaget og mente at det var i strid med gjeldende reguleringsplan når det gjaldt bebyggelsestype, byggehøyde, terrengtilpasning og utnyttelsesgrad.

I det justerte forslaget er antall boliger redusert til 15 enheter på mellom 110 og 130 kvadratmeter.

– Rekkehus og tomannsboliger er orientert mot utsikt/sol og henvender seg inn mot bilfrie tun. Det legges også opp til atkomstveg med snuhammer, parkeringsgarasje, nedgravd renovasjonsanlegg, boder, sykkelbod og lekeplass. Kjøpegruppen er tenkt å være personer/familier som bor i området og som ønsker en enklere og mer tilpasset boform i sitt vante nærmiljø, heter det i planforslaget.

Der påpekes det også at planområdet «ligger fint til på en kolle, noe som medfører at de fremste boligene vil være synlige fra sjøen».

– Boligene er tegnet med en trappeløsning, slik at bygningsmassen får en dynamikk som er tilpasset terrenget. Rekkehusene skal ha en variert materialbruk med malt kledning og murstein, skriver ABO Plan & Arkitektur i planforslaget.

Ifølge Purehelp.no er Paul Drageset hovedaksjonær i Alvøen Holding AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no