Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BERGENSMEIERIET: Tapperiet og administrasjonsbygget, deler av det tidligere Bergensmeieriet, inngår som bevaringsverdige bygg i planforslaget. Ill: MAD arkitekter/MIR

Vil bygge 725 nye boliger på Mindemyren

Bonava Norge AS sitt planforslag rommer 725 boenheter og ca. 18 000 kvadratmeter næring. Planforslaget er nå lagt ut på offentlig ettersyn.

Tore Årdal

torsdag 16. januar 2020 10:35 (Oppdatert 5. april 2020 19:16 )

På vegne av Bonava Norge AS foreslår fagkyndig Opus Bergen AS detaljregulering for et område på Mindemyren i Årstad bydel. Planområdet er på ca. 37,5 dekar.

I planforslaget legges det til rette for inntil 725 nye boenheter, barnehage for ca. 80 barn, ca. 18 000 kvadratmeter næringsformål (kontor, forretning, bevertning), felles uteoppholdsarealer samt offentlige torg og gatetun. Planlagt bebyggelse er vist med byggehøyder mellom 5 og 8 etasjer.

Tapperiet og administrasjonsbygget, deler av det tidligere Bergensmeieriet, inngår som bevaringsverdige bygg i planforslaget.

Det foreslås ny kjøreadkomst til området fra Kanalveien med direkte nedkjøring til parkeringsanlegg (eksisterende og nytt) under bakken.

I et fagnotat skriver Byutvikling/Plan- og bygningsetaten at de slutter seg til hovedformålet og det planfaglige grepet i forslaget.

– Dog må forslaget bearbeides videre etter offentlig ettersyn for å sikre kvalitet i prosjektet samt legge et godt grunnlag til utviklingen av den fremtidige Mindebyen. Det legges imidlertid til grunn at forslaget gir tilstrekkelig grunnlag for naboer og høringsinstanser til å uttale seg, heter det i fagnotatet.

Bonava Norge kjøpte Bergensmeieriet i september 2017. Estate Nyheter Vest skrev da at selskapet hadde bladd opp ca. 250 millioner kroner for eiendommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no