Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VIKTIG AVTALE: Leieavtalen skal styrke Høyskolen Kristianias stilling i Bergen.

Hemfosa med kupp i Bergen

Høyskolen Kristiania skal leie 7000 kvadratmeter i Hansagården i Bergen i 12 år fremover, og har dermed utvidet sitt leieforhold.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 20. januar 2020 21:59 (Oppdatert 15. april 2020 16:22 )

Det er Hemfosa Samfunnsbygg som er gårdeier og som gjennomførte den offisielle signeringen med Høyskolen Kristiania torsdag sist uke. Leieavtalen på 7000 kvadratmeter løper i 12 år. Hansagården har adressen Kalfarveien 72A.

– Vi har lenge hatt et godt og nært samarbeid med Høyskolen Kristiania i Bergen, og er meget fornøyd med at de ønsker å utvide og forlenge sitt leieforhold med Hemfosa i Bergen. Vi ser nå frem til å tilrettelegge for videreutvikling av et moderne høyskolemiljø i den historisk viktige eiendommen etter Hansa Bryggerier i Kalfaret, uttaler Lars-Kjetil Holdhus, eiendomssjef i Hemfosa Samfunnsbygg AS.

Økonomi og finansdirektør ved Høyskolen Kristiania, Pål Nakken og Campusdirektør ved Høyskolen Kristiania i Bergen, Aleksander Sivertsen er fornøyd med den nye avtalen. Nå ser de frem til å flytte inn i de nye lokalene.

– Det har vært en grundig og god prosess både internt i Høyskolen Kristiania og opp mot Hemfosa som er gårdeier. Vi har hatt flere møter både i Oslo og Bergen, og har ved flere anledninger vært i de nye lokalene som er planlagt ferdigstilt frem mot studiestart i august. Det vil bli et betydelig løft for vår campus i Bergen både for studenter og ansatte, og med arealutvidelsen ligger alt til rette for videreutvikling for oss på Vestlandet. Gjennom flere runder med forhandlinger har vi fått til de nødvendige tilpasninger av byggene, og det er grunn til å være godt fornøyd, sier Nakken.

– Høyskolen Kristiania ser frem til å videreutvikle Campus Bergen sammen med Hemfosa. Vi vokser raskt på Vestlandet og har store vekstambisjoner i årene fremover. Hemfosa er en god samarbeidspartner og vi ser frem til fortsatt godt samarbeid i årene fremover, sier Sivertsen.

Adm. direktør Henrik Melder i Hemfosa Samfunnsbygg sier at Høyskolen Kristiania er en viktig leietaker for eiendomsselskapet som har spesialisert seg på samfunnsbygg.

– Vi har per i dag 3 høyskoler i Norge, foruten Høyskolen Kristiania i Bergen, har vi Oslo MET på Kjeller og Høyskolen i Østfold i Fredrikstad. Skoler er en viktig del av Hemfosas samfunnsoppdrag, der vi skal legge til rette for og skape gode eiendommer for våre viktigste samfunnsinstitusjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no