Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HØY UTNYTTELSE: Det vil bli lagt til grunn høy utnyttelsesgrad med konsentrert bebyggelse. Foto: Google

Her kan det komme 500-600 nye boliger

Saneringen av det gamle avfallsdeponiet på Slettebakken gir muligheter for kompakt byutvikling med boliger ved bybanestoppet og dagens idrettshaller.

Tore Årdal

tirsdag 18. februar 2020 21:25 (Oppdatert 13. mai 2020 19:02 )

En mulighetsstudie for Sletten og Slettebakken viser en mulig videreutvikling av arealene i forbindelse med at det gamle avfallsdeponiet på Slettebakken skal saneres. Mulighetsstudien vil ligge til grunn for planarbeidet, og føringer fra denne er bakt inn i planprogrammet som nå er på høring.

– Det skal legges til rette for kompakt byutvikling med boliger ved bybanestoppet på Slettebakken og ved dagens idrettshaller. Det vil være fokus på hvilke boligbehov det er i området, og at det skal legges til rette for gode bomiljø. Videre vil det være aktuelt å se på mulighet for etablering av nærservice og lokalt møtested ved bybanestoppet. I området ved dagens idrettshaller vil det også bli aktuelt å etablere næring i tillegg til boliger, skriver Plan- og bygningsetaten i kunngjøringen.

Det skal også legges til rette for erstatningsareal for de hallene som må rives som følge av saneringen, og noe nytt idrettsareal skal komme til.

I «Forslag til planprogram områderegulering Slettebakken» skisseres det 500-600 nye boliger innenfor området fordelt på 200 boenheter i området rundt Bergenshallen og 300-400 boenheter i boligområdet i sør. Det vil bli lagt til grunn høy utnyttelsesgrad med konsentrert bebyggelse med differensiering av størrelsen på boligene.

– Det forutsettes en viss grad av næringsarealer innenfor området rundt Bergenshallen. Det er ikke tenkt at disse næringsarealene skal konkurrere med Sletten som lokalsenter. For boligområdet i sør vil det bli vurdert nærservicefunksjoner som del av boligarealet. Dette kan eksempelvis være felleshus, som kan fungere som møteplass og arena for ulike sosiale arrangementer eller dagligvarebutikk, heter det i forslag til planprogram.

Utbyggingsalternativet vil innebære bygging av ny felleshall, etablering av idrettspark sentralt i planområdet, ny plassering av Fysak, ny ishall og to nye fotballbaner. Tranehuset vil trolig måtte flyttes.

Parsellhager/urbant jordbruk skal vurderes innenfor planområdet. Grøntarealer skal i stor grad ivaretas som i dag, men områder med lav verdi kan inngå i andre formål mot at kvaliteten på resterende areal forbedres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no