Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

DOKKEN: Asplan Viak og MAD Arkitekter har sammen med Probiz og Casagrande Laboratory fått prestisjeoppdraget med planlegingen av «ny bydel Dokken» i Bergen. Illustrasjon: MAD Arkitekter

Store planer for Dokken

- Kommunens ambisjoner er svært høye, og de ønsker å utvikle en levende sentrumsbydel, sier den fagansvarlige.

Glen Widing

tirsdag 31. mars 2020 16:48 (Oppdatert 30. juni 2020 13:39 )

Asplan Viak og MAD Arkitekter er sammen med Probiz og Casagrande Laboratory valgt ut til å utarbeide parallelloppdrag for transformasjon av «ny bydel Dokken» i Bergen.

– Med toppscore på oppgaveforståelse, teamsammensetting og kompetanse ble vi valgt ut for dette oppdraget i konkurranse med 23 andre dyktige team. Vi utgjør dermed ett av tre team som har fått det ærefulle oppdraget å planlegge den nye bydelen. De to andre teamene som er valgt ut er ledet av Åf Advansia AS og Tredje Natur, heter det i en pressemelding.

LES OGSÅ: Selger den gamle fabrikken

Godshavnen på Dokken skal flyttes ut av sentrum, noe som frigjør et areal på omlag 250 mål til byutviklingsformål.

– Kommunens ambisjoner er svært høye, og de ønsker å utvikle en levende sentrumsbydel som legger til rette for økonomisk-, miljømessig, og sosial bærekraft. Vi skal blant annet se på hvordan kommunen best mulig forvalter eiendommene og dermed sikre fornuftig bruk av fellesskapets ressurser inn mot en god by- og samfunnsutvikling, sier Erling Ekerholt Sæveraas sm er Asplan Viaks fagansvarlige for byutvikling

Sæveraas er prosess- og oppdragsleder for teamet og ser svært frem imot å løse sammen med kommunen. Fra før er Asplan Viak delaktig i flere store byutviklingsoppdrag i regionen, blant annet i planoppdraget for utformingen av Torget og Bryggen i Bergen og Bybanen. Grupperingen bygger videre på gode relasjoner med MAD Arkitekter og Probiz fra det selvinitierte prosjektet «Visjon Dokken». I tillegg deltar Marco Casagrande fra Casagrande Laboratory, som underviser på Bergen arkitektskole, med et unikt perspektiv på byutvikling.

LES OGSÅ: Selger historisk eiendom

– Vår visjon er å bygge en bydel som gir oss en ny måte å oppleve fjorden på, som kan samle et internasjonalt fagmiljø knyttet til havnæringen i den marine klyngen og gi byen en ny tomt til Akvariet, påpeker Sæveraas.

Teamet tror at Dokken kan romme flere nye nabolag og samtidig videreføre havnedriften knyttet til turisme.

LES OGSÅ: Mindemyren kan bli et nytt sentrum

– Dokken har plass nok til å romme det meste en bydel selv trenger av kulturtilbud, skoler, barnehager, parker, kiosker på hjørnet og gårdsrom. I tillegg til herlighetsverdier som et nytt sjøbad, rause gatesnitt og attraktive byrom, slutter Erling Ekerholt Sæveraas.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no