Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STÅR STØTT: Realforum Holding står støtt gjennom krisen, men Geir Hove frykter for leietakere som normalt har størstedelen av inntjeningen om sommeren.

Geir Hove frykter akutt krise i Bergen sentrum

– Fraværet av utenlandske turister kan gi en akutt krise for drivere av utadrettet virksomhet i Bergen. Det kan skje allerede i september, sier Geir Hove i Realforum Holding.

Tore Årdal

onsdag 8. juli 2020 0:33 (Oppdatert 23. oktober 2020 18:16 )

Konsernet Realforum Holding utvikler eiendommer på Vestlandet, og har hovedfokus på utleie av næringslokaler i Bergen sentrum. I porteføljen inngår en rekke kjente eiendommer som Hotel Norge, Zachariasbryggen og Kjøttbasaren.

Totalt har konsernet en eiendomsmasse på ca. 200.000 kvadratmeter.

Hove, som grunnla selskapet og eier det 100 prosent, sier til Estate Nyheter Vest at han er bekymret for flere av leietakerne.

– Jeg er ikke bekymret for Realforum Holding, for vi har økonomi til å være langsiktige. Samtidig er våre største leietakere, som Fiskeridirektoratet og Gjensidige, solide. Vi har imidlertid en rekke leietakere som sliter som følge av koronakrisen, og disse forsøker vi å hjelpe så godt vi kan. Vi ønsker jo å beholde dem, sier Hove.

Det er barene som er hardest rammet. Hove viser til at noe av poenget med å gå på bar, blir borte nå gjestene må holde minst 1 meter avstand.

Hotellene og restaurantene sliter også. I tillegg kommer en rekke andre utadrettede virksomheter.

– Vi har mange leietakere som er avhengige av utenlandske turister, ikke bare suvenirbutikker, men også frisører i sentrum. Turistene kjøper også klær, sko og andre ting. Normalt koker det i Bergen om sommeren, men nå er det ganske glissent, sier Hove.

Han påpeker at mange av disse virksomhetene bygger reserver om sommeren som de skal leve av til vinteren.

– Jeg tror det kan bli en akutt krise i september/oktober. Det er vanskelige tider, det er det ingen tvil om, understreker Hove.

Årsregnskapet til Realforum Holding viser at konsernet i fjor hadde et overskudd før skatt på 128,7 millioner kroner, noe Hove beskriver som «et helt greit år». Han er forberedt på lavere leieinntekter i 2020 som følge av at mange leietakerne med omsetningsbasert husleie får et tøft år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no