Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TESTOMRÅDE: Pilot Grønneviken skal være et testområde for nytenking i boligproduksjonen, med fokus på barnefamilier og delekultur. Ill: Lala Tøyen og Kåmman

Pilotprosjekt med 375 boliger «er kommet til et veiskille»

Byrådet mener det er naturlig å vurdere det videre arbeidet med Pilot Grønneviken, som kan gi 375 boenheter og 2.000-10.000 kvadratmeter næringsareal.

Tore Årdal

onsdag 30. september 2020 20:40 (Oppdatert 3. desember 2020 6:25 )

Siden 2014 har det pågått et samarbeidsprosjekt for å utvikle kommunens og BIRs eiendom i Grønneviksøren. Pilot Grønneviken ble etablert for å utvikle et område på 18,4 dekar, som har et utbyggingspotensial på ca. 35.000 kvadratmeter BRA. Dette kan gi ca. 375 boenheter og 2.000-10.000 kvadratmeter næringsareal.

Tomten ble stilt til disposisjon for en internasjonal arkitektkonkurranse for unge arkitekter, landskapsarkitekter og planleggere, og det var arkitektfirmaene Lala Tøyen og Kåmman som leverte vinnerforslaget.

Pilot Grønneviken skal være et fremtidsrettet prosjekt, som med fokus på delekultur skal bringe både erfaring og konkret lærdom til videre utbygging av et sosialt, bærekraftig og inkluderende bysamfunn, samtidig som prosjektet tar sikte på å gi kommunen en økonomisk merverdi.

Prosjektet skal være et forbildeprosjekt for utvikling av bærekraft og mangfold, samt nyskapende løsninger for utvikling av et kompakt og bymessig boligområde med gode fellesarealer og fellesskapsløsninger, både inne og ute, som kan gjøre området attraktivt for barnefamilier.

Byrådet behandlet nylig saken, og påpekte at prosjektet nå er kommet til et veiskille, «noe som gjør det naturlig å vurdere det videre arbeidet, herunder målene for prosjektet, strategiene, videre organisering og oppgavefordeling, hensett til kommunens overordnede mål om bærekraftig utvikling».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no