Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

ÅRETS STØRSTE: Transaksjonsmarkedet har tatt seg opp igjen etter sommeren. Jonsvollkvartalet var årets største transaksjon i Bergen.

– Budaksept på alle eiendommene

Kyte Næringsmegling melder om et brennhett transaksjonsmarked i høst, og tilnærmet budaksept på alle eiendommene som er for salg i år.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 22. desember 2020 21:19 (Oppdatert 11. mars 2021 9:39 )

Det har kokt i transkasjonsmarkedet i Bergen etter sommeren.

– Vi har tilnærmet budaksept på alle eiendommer vi har for salg i år, sier rådgiver Trond Lehmann Syversen i Kyte Næringsmegling.

Men det var ikke gitt at 2020 skulle bli et godt transaksjonsår.

– Ser vi året under ett, så hadde vi bra driv i markedet frem til 12. mars. Transaksjonsmarkedet fungerte godt. Men så ble det lockdown, og det var første gang vi har vært i en situasjon hvor alt stoppet over natten. Alle prosesser og dd’er stoppet helt opp fordi finansieringen også ble borte. I andre halvdel av mars, hele april og nesten hele mai, skjedde det ingenting i transaksjonsmarkedet, sier Lars Morten Kyte til Estate Vest.

Han legger til at det begynte å ta seg litt opp i slutten av mai og juni igjen.

– Vi fikk en historisk lav rente. Styringsrenter i null og rekordlav ti års renter. Da var finansieringen plutselig blitt veldig gunstig, og fikk en 4.5-5 prosent avkastning på en eiendom, så var det absolutt bra. Så fra midten av august løsnet transaksjonsmarkedet voldsomt, fortsetter Kyte.

Han forteller om et aktivt transaksjonsmarked i Bergen, med stor kjøperinteresse.

– De som har statlige og kommunale leietakere, var det interesse for. Samme med bygg som har leietakere i dagligvarebransjen og såkalte big box-eiendommer. Investorene er opptatt av motpartsrisikoen. Totalt har det vært veldig god aktivitet i høst, sier Kyte.

Kyte Næringsmegling anslår at transaksjonsvolumet for 2020 vil lande på rundt 7,5 til 8 milliarder kroner. De største enkeltstående transaksjonene, er Jonsvollkvartalet, etterfulgt av Telenorbygget.

– Når det gjelder år 2021, så får vi håpe på en mer normalisering av næringslivet frem mot sommeren. Nå har vi en historisk høy arbeidsledighet, og dagens rentenivå er også et speilbilde av norsk økonomi, samtidig er oljeprisen på vei opp og positiv stemning på børsen. Når det gjelder næringseiendom innenfor segmentene hotell, restaurant, kultur og reiseliv, er det bransjer som nå er hardt rammet. Vi får håpe at når det snur innenfor disse segmentene, så skjer det «like raskt» positiv vei. Perioden frem mot sommeren blir utfordrende her, sier Kyte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ung Eiendom Vest med nye samarbeidspartnere – jakter styremedlemmer

Nyheter / fredag 22. mars 2024

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Nå kan det bli hundrevis av nye boliger på Laksevåg

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Kan fylkeskommunen nekte innsyn i leiekontraktene for Vestlandshuset?

Nyheter / torsdag 21. mars 2024

Derfor er ikke Vestlandshuset organisert gjennom et single purpose-selskap

Nyheter / onsdag 20. mars 2024

Skal oppheve 20 eldre reguleringsplaner

Nyheter / tirsdag 19. mars 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no