Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BINDELEDD: Tiltakshaver ser for seg at eiendommen vil være et viktig bindeledd mellom Dokken og Møhlenpris. Ill: MAD Arkitekter

Vil transformere ved Dokken

OBAS Vest AS ønsker å transformere eiendommer i O. J. Brochs gate til kontor, bolig, overnatting, forretning og servering.

Tore Årdal

onsdag 23. desember 2020 9:32 (Oppdatert 11. mars 2021 9:39 )

På vegne av OBAS Vest AS har MAD Bergen bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Falcogaarden i O.J. Brochs gate 16. Det ble gjennomført veiledningsmøte med Bergen kommune i september i fjor, og da ble de anbefalt å avvente å igangsette privat reguleringsplan på grunn av visjonsarbeid for utvikling av Dokken.

Utviklingsområdet grenser til Bergen kommune sine eiendommer på Dokken, som er ett av de største og mest sentrale byutviklingsområdene i Norge. Bergen kommune har nå avsluttet sitt første prosjekt i utviklingsprosjektet, nemlig visjon for transformasjon av området. MAD Arkitekter har bidratt til dette visjonsarbeidet.

Ettersom visjonsarbeidet nå er avsluttet, ble det avholdt møte med Bergen kommune sine prosjektledere for offentlig arealplaner i september for å drøfte utvikling av eiendommen parallelt med utviklingsprosjektet Dokken.

– Basert på dette møtet, skal Bergen kommune være ferdig med sin arealstrategi høsten 2021. Det betyr at detaljregulering av eiendommer i O. J. Brochs gate 16 må planlegges parallelt med at kommunen planlegger sin arealstrategi, slik at eiendommen kan utvikles helhetlig med transformasjon av Dokken, skriver MAD til PBE.

Formålet med planarbeidet transformere eiendommer i O. J. Brochs gate «med høy funksjonsblanding med formål som kontor, bolig, overnatting, forretning og servering. Bebyggelsen vil legge til rette for publikumsrettede funksjoner på gateplan».

– Det er utarbeidet en del analyser og rapporter som grunnlag for Falcogaarden sin mulighetsstudie som kan legges til grunn for plangrep. Videre blir det behov tett dialog med Bergen kommune med hensyn til parallell utarbeidelse av arealstrategien for Dokken, slik at vi kan sikre gode utviklingsmuligheter for eiendommen, heter det i henvendelsen til etaten.

Planområdet ligger tett opp mot Puddefjordsbroen, i et område hvor Dokken og Møhlenpris møtes. I dag er eksisterende bygninger innenfor området hovedsakelig forretning/kontor samt butikk i det verneverdige Montclairhust. Planområdet er preget av omkringliggende biltrafikk som vil endres i følge av utvikling av Dokken.

– Med bakgrunn i at Bergen kommune arbeider med offentlig arealplan som del av utviklingsprogrammet for Dokken, vil det ses som en anledning å diskutere utviklingsprosjektet for O. J. Brochs gate som del av Dokken. Her ser vi for oss at utvikling av eiendommen vil være et viktig bindeledd mellom Dokken og Møhlenpris, påpeker MAD Arkitekter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no