Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STØRST: Midtunhaugen 10 er den største eiendommen, som Midgard Gruppen nå har overtatt fra Zurhaar & Rubb. Ill: Google Street View

Midgard Gruppen har overtatt eiendommer fra Zurhaar & Rubb

Eiendommene er en del av Bergens nest største transaksjon i 2020. Midgard Gruppen har allerede videresolgt den ene eiendommen.

Tore Årdal

torsdag 7. januar 2021 10:38 (Oppdatert 18. mars 2021 6:53 )

I oktober i fjor ble det kjent at Zurhaar & Rubb hadde kjøpt Telenor-bygget på Kokstad av Midgard Gruppen. Den eksakte prisen for bygget er hemmelig, men konsernsjef Rune Birkeland i Zurhaar & Rubb uttalte at «vi snakker i størrelsesorden trekvart milliard kroner».

I forbindelse med oppkjøpet skulle Zurhaar & Rubb selge noen av sine eiendommer, noe som betyr at den samlede transaksjonen vil utgjøre rundt 1 milliard kroner.

Nå har noen av Zurhaar & Rubbs eiendommer dukket opp på hjemmesiden til Midgard Gruppen. Henrik A. Lund, som eier og driver gruppen sammen med Ståle G. Simonsen, bekrefter overfor Estate Nyheter Vest at de har overtatt tre eiendommer fra Zurhaar & Rubb i forbindelse med transaksjonen, der Telenorbygget har hovedobjektet. Dette gjelder Midtunhaugen 10 og Juvikflaten 6, 8 og 10 samt Vetrlidsallmenningen 4 i Bergen sentrum. I følge Lund er den sistnevnte eiendommen allerede videresolgt.

Med et areal på 6.500 kvadratmeter er Midtunhaugen 10 den største eiendommen som Midgard Gruppen har overtatt fra Zurhaar & Rubb. I tillegg kommer altså Juvikflaten 6, 8 og 10 i Juvik næringspark på Kleppestø.

Lund skriver i en e-post til Estate Nyheter Vest at disse eiendommen «går inn i vår langsiktige utleieportefølje», og at de stort sett er fullt utleid.

Årsregnskapet til Midtunhaugen 10 AS for 2019 viser leieinntekter på 7,8 millioner kroner, mens de tilbake til 2015 var på 9,3 millioner. Det tyder på at det er en viss ledighet i dette bygget.

Lund har ingen kommentar til hvilket potensial de ser i disse eiendommene, men bekrefter at de ikke skal overta flere eiendommer fra Zurhaar & Rubb i forbindelse med transaksjonen av Telenorbygget.

Rune Birkeland i Zurhaar & Rubb skriver i en SMS til Estate Nyheter at de ikke ønsker å kommentere disse salgene.

Kyte Næringsmegling har vært rådgiver i hele transaksjonen, som var den nest største i Bergen i fjor. Den største var Jonsvollskvartalet, som Sparebanken Vest solgte til KLP Eiendom for 1,62 milliarder kroner.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Statped tar 2.000 kvm i Solheimsviken

Nyheter / fredag 12. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no