Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

OPPGRADERER: - Det skjer mye på ti år. Selv i moderne bygg er det viktig å ta noen grep, sier Stephane Trotta i Aberdeen Standard Investment om oppgraderingene av selskapets eiendommer i Bergen.

Aberdeen ruster opp i Bergen

I løpet av de siste årene har Aberdeen Standard Investment investert i flere eiendommer i Bergen. Nå er flere av dem under oppgradering.

Thor Arne Brun

torsdag 2. mai 2019 14:51 (Oppdatert 12. august 2019 23:20 )

– Oppgraderingene handler først og fremst om å tilby leietakerne attraktive og funksjonelle lokaler, sier senior portfolio manager og leder for Bergenskontoret til Aberdeen Standard Investment, Stephane Trotta.

Modernisering og fremtidsrettede løsninger

I desember 2016 kjøpte Aberdeen Nøstegaten 58, et kontorbygg med en fantastisk beliggenhet like i sjøkanten på Nøstet. Bygget gjennomgår nå en større modernisering, fra topp til bunn.

– Her gjør vi mye. Vi har akkurat flyttet og oppgradert personalrestauranten. Samtidig er vi i gang med moderniseringer og tilpasninger for leietakerne oppover i hele bygget, sier Trotta.

Han forteller at de også bygger ny møteroms-pool med eget auditorium for byggets leietakere.

– Det er viktig å tilby moderne, sosiale fellessoner. Selv om bygget i hovedsak er utleid er dette tiltak som er viktige for at bygget skal være attraktivt i markedet fremover, sier Trotta, som legger til at eiendommen også skal oppgraderes utvending.

Noe som gjør renoveringsprosjektet spesielt er at de har hatt høyt fokus på gjenbruk.

– Vi er vårt ansvar bevisst når det gjelder miljø. Så lenge noe kan gjenbrukes og fortsatt har relativt lang levetid, samtidig som det koster det samme eller mindre enn å kjøpe nytt, så gjenbruker vi det, sier Trotta.

LES OGSÅ: Jakter mer etter to kjøp

Nye på vei inn

I desember 2017 kjøpte Aberdeen Bradbenken av Friele. Her skal de også i gang med oppgraderinger.

– Her er det snakk om mindre tilpasninger og moderniseringer for å gjøre bygget enda mer konkurransedyktig og attraktivt for eksisterende og nye leietakere, sier Trotta.

Kanalveien 105 er et tredje bygg som skal oppgraderes for nye leietakere. Bygget er bare ti år gammelt, men det er likevel nødvendig å gjøre noen oppgraderinger for å møte nye tidsmessige krav til løsninger og materialer, ifølge Trotta.

– Det skjer mye på ti år. Selv om dette er et moderne bygg er det på tide å ta noen grep. En av byggets større leietakere er på vei ut, noe som gir oss anledning til å oppgradere og tilpasse det for nye leietakere, sier Trotta, som legger til at det forhandles med flere aktuelle interessenter.

Skal være attraktive

Aberdeen eier også et mindre lokalsenter i Bergen, Kilden Senter på Nordås. Her har de også gjort betydelige grep de siste årene.

– Dette har blitt et svært hyggelig og fint lokalsenter med en god butikkmiks og god parkering. Det har vært en lengre prosess med mye jobb, men nå går senteret godt, sier Trotta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Handlet for over en halv milliard i fjor

Nyheter / onsdag 3. juni 2020

Kjøpte to eiendommer på Damsgård

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Lars Clementsen Pedersen går til BOB

Nyheter / tirsdag 2. juni 2020

Kjøpte ny eiendom og styrker seg i Vestland

Nyheter / mandag 1. juni 2020

Har aldri hatt lavere ledighet

Nyheter / torsdag 28. mai 2020

Korona får vestlandsbedrifter til å endre forretningsmodell

Nyheter / onsdag 27. mai 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no