Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

IKKE LENGER KONKURRENTER: Aksel Kayser fra Stiegler og Ingvild Strømsnes Maden var i mange konkurrenter med Jon Håkon Hegdahl
 fra WKS. Nå har de slått seg sammen til ett selskap, Stiegler WKS. (Foto: Torgeir Hågøy)

Advokatfirmaer slår seg sammen – satser på eiendom

Advokatfirmaene Stiegler og WKS slår seg sammen og danner et av de største juridiske eiendomsmiljøene i Bergen.

Torgeir Hågøy

onsdag 20. juni 2018 7:17 (Oppdatert 12. oktober 2018 22:13)

– Samlet teller vi nå 22 advokater. Faggruppe eiendom, som jobber med alt fra entreprise til plan- og bygningsrett, utbyggingsavtaler, ekspropriasjon, samt oppgjør, megling og transaksjoner, består av åtte personer, sier styreleder i det nye Stiegler WKS advokatfirma AS, Aksel Kayser. 

Flyttet sammen
Det er to veletablerte selskaper som nå slår seg sammen. Stiegler er byens eldste advokatfirma og ble etablert i 1889. 109 år senere, i 1998, så Advokatfirmaet Wesenberg Komnæs & Sætre dagens lys. Nå har de funnet sammen og i helgen ble sammenslåingen fullbyrdet ved at de flyttet sammen i nye lokaler i Fortunen 1. Lokalene er de samme som Stiegler flyttet fra i 2008, bortsett fra at lokalene nå er nyoppusset og betydelig utvidet.
– Sammenslåingsprosessen begynte tilbake i 2016. Begge parter var interessert, men vi måtte finne ut om vi passet godt sammen. Det har vært en omfattende, men veldig hyggelig prosess, sier Jon Håkon Hegdahl.
Etter noen innledende runder var begge parter enige om at det meste stemte. Fremover skal de bruke tid på å sette den nye organisasjonen.
– Det er viktig at vi fungerer godt sammen. Det betyr at også klientene våre skal oppleve dette som et smart og riktig grep. Når vi ser at alt fungerer kan vi begynne å tenke på videre vekst, sier daglig leder i det nye selskapet, Ingvild Strømsnes Maden.

Et alternativ til de store
Det overordnede målet med sammenslåingen er å bli et mer robust og sterkere firma som i større grad sloss om de beste oppdragene.
– Vi har ikke bare jobbet mot næringslivskunder tidligere, men har også arbeidet mye for private kunder og kommuner. Fremover er målet å sikre oss enda flere næringslivskunder, i samarbeid med vår faggruppe for næringsliv. Vi har kompetanse og kan tilby de samme tjenestene som de store, men til svært konkurransedyktig pris, sier Kayser, som legger til at de tilbyr tjenester fra partnere og senioradvokater med betydelig erfaring.
– Jeg tror også at mange vil oppleve at vi er tettere på klientene enn mange av de store. Dette tror vi vil være interessant for mange, sier Kayser.
En viktig del av sammenslåingen er også et ønske om økt synlighet.
– Begge firmaene har nok vært veldig tradisjonelle advokatfirmaer hvor dette med synlighet ikke har blitt prioritert. Sammenslåingen er også et signal om at dette er noe vi ønsker å gjøre noe med. Fremover ønsker vi både å ta en sterkere posisjon og å være synligere, sier Strømsnes Maden.

(Visited 991 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Jakter næringstomter i og rundt Bergen

Nyheter / onsdag 20. februar 2019

Vil ha 32 millioner på Kokstad

Nyheter / tirsdag 19. februar 2019

Har nesten 500 mål å boltre seg på

Nyheter / mandag 18. februar 2019

Skal selge storbygg

Nyheter / fredag 15. februar 2019

Regionens hus er satt på vent

Nyheter / torsdag 14. februar 2019

Businessparken begynner å ta form

Nyheter / tirsdag 12. februar 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no